kedd, december 18. - Auguszta (hu) - Sláva (sk) 1 EUR = 322 HUF 0 °C
Régió

A megyében összesen 198 járművezetőt ellenőriztek “Finn-módszerrel”

Fotó: police.hu

Komárom-Esztergom megyében már évek óta használják az úgynevezett „Finn” módszert. Az intézkedés során a megfelelően előkészített és biztonságos leállítási helyen több rendőr bevonásával egyszerre több – az arra közlekedő összes – járművezető ellenőrzése történik, mindössze néhány másodperc alatt – írja a police.hu.

Az ellenőrzés csak a járművezető ittasságára korlátozódik. Amennyiben a járművezetőnél ittasság nem állapítható meg, abban az esetben az útját tovább folytathatja. Ittasság esetén a rendőrök eljárást kezdeményeznek a járművezetővel szemben.

A Tatai Rendőrkapitányság járőrei 2018. január 25-én Tatán, a délelőtti órákban 198 járművezetőt ellenőriztek, mely során az alkoholszonda egyetlen esetben mutatott pozitív értéket.

fotó: police.hu

A rendőrség elsődleges feladatai közé tartozik – a közlekedésrendészeti feladatok maradéktalan ellátása mellett – a közlekedés biztonságának megteremtése. A balesetek számának csökkentése érdekében a megye útjain a közeljövőben is számíthatnak hasonló jellegű ellenőrzésekre.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal és mások életét is veszélyezteti!

fotó: police.hu

(police.hu)

 

FEL