szombat, április 21. - Konrád (hu) - Ervín (sk) 1 EUR = 310.52 HUF 20 °C 21.4.2018, Sob Lekáreň AZ Petőfiho 3985/17, 94501 Komárno 8:00 - 20:00
Régió

Állatkínzás Naszvadon?

Az egyik ház udvarán három elpusztult, és egy sérült kutyát találtak a rendőrök

A rendőrség három elpusztult kutyára bukkant az egyik naszvadi családi ház udvarán. Ugyanitt egy sebesült (megkínzott) kutyát is találtak.

A járőrök tegnap este (június 6.) 19:40-kor,  lakossági bejelentés alapján jelentek meg a helyszínen. A három elpusztult kutya azonosítatlan fajtájú, koruk hat hónapostól az egy évesig terjed. A tetemeket egy, a helyszínre kihívott állatorvos vizsgálta meg, testük tele volt sérülésekkel. Még nem tudni biztosan, a kutyák halálát hogyan-mi okozta. Ez  pontosan majd csak a boncolás után derül ki.

A sérült kutyát (5 éves) ellátta az állatorvos, valamint az ő gondozására bízták.

A gyanúsított egy 21 éves fiatalember, akit kihallgattak a rendőrségen. A komáromi nyomozók állatkínzás miatt indítottak ellene büntető eljárást. Ha a nyomozás során kiderül, hogy valóban állatkínzás történt, méghozzá különös kegyetlenséggel, akkor az állatvédelmi törvény alapján a fiatalembert 1-5 év szabadságvesztésre ítélhetik.

Bozena Bruchterová – rendőrségi sajtóhír, 
Fotó: rendőrség

FEL