csütörtök, február 22. - Gerzson (hu) - Etela (sk) 1 EUR = 313 HUF -1 °C 22.2.2018, Štv Lekáreň Salvátor Jókaiho 8, 94501 Komárno 18:00 - 21:00
Kultúra

Az idei Oscar-díj végső, ötös listáján a “Testről és lélekről”

Fotó: mafab.hu

Oscar-díjra jelölte a Borbély Alexandra főszereplésével forgatott Testről és lélekről című magyar filmet az amerikai filmakadémia. A legjobb idegen nyelvű alkotásokat, s a többi kategória végső jelöltjeit a díjra Los Angelesben jelentették be a mai nap (január 23.). 

A Testről és lélekről többek között elnyerte a fődíjat a 2017-es Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon, a Berlinalén, főszereplője, a felvidéki Borbély Alexandra pedig megkapta a legjobb női alakításért járó Európai Filmdíjat.

Magyar film eddig két alkalommal kapott Oscar-díjat ebben a kategóriában, 1982-ben Szabó István Mephisto című alkotása, 2016-ban pedig Nemes Jeles László holokausztdrámája, a Saul fia.

Enyedi Ildikó műve, a Testről és lélekről című film az Una mujer fantástica című chilei, A négyzet című svéd, a The Insult című libanoni és a Szeretet nélkül című orosz alkotással lesz versenyben a díjért.

A díjátadót március 4-én tartják a Los Angeles-i Dolby Színházban.

(mti)
 

 

FEL