péntek, február 23. - Alfréd (hu) - Roman, Romana (sk) 1 EUR = 313 HUF -1 °C 23.2.2018, Pia Lekáreň AZ Petőfiho 3985/17, 94501 Komárno 18:00 - 21:00
Mix

Droglaborra csaptak le három helyen, köztük Komáromban is

Fotó: Polícia Slovenskej Republiky facebook oldal

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) járási rendőrparancsnokságokkal együttműködve három helyen leplezett le metamfetamin előállítására alkalmas droglabort – Komáromban, Érsekújváron és Breznóbányán. 

Szombat és vasárnap (november 18-19) éjjel összesen három különböző városban ütöttek rajta a rendőrség tagjai metamfetamin főzdén, vele együtt pedig a gyártókon is – tájékoztatott a rendőrség a Facebook oldalán. Az akció során Komáromban, Érsekújváron és Breznóbányán is lebuktattak egy-egy labort.

A metamfetamin manapság az egyik leginkább ártalmas disco drogok egyike, melyet tabletták vagy por formájában forgalmazzák. A drog hosszú távú fogyasztása gyakran okoz észrevehető változásokat a droghasználó személyiségében. Megnövekedhet a használó agresszivitásra való hajlama, ingerlékenyebbé válhat, érzelmileg elszegényedhet. A testi tünetek tekintetében a rendszeres használat esetén cukorbetegség, látásromlás, illetve a vakság alakulhat ki. A kábítószer főzése során keletkező melléktermékek nagymértékben károsítják az életteret, s szétterjednek az egész lakótömbben.

A lefoglalt mennyiség alapján a kábítószer készítői 3-tól akár 25 évnyi szabadságvesztésre is számíthatnak.

FEL