péntek, február 23. - Alfréd (hu) - Roman, Romana (sk) 1 EUR = 313 HUF -1 °C 23.2.2018, Pia Lekáreň AZ Petőfiho 3985/17, 94501 Komárno 18:00 - 21:00
Kultúra

Környezetünk kincsei, melyek körbevesznek

A Fórum Kisebbségkutató Intézet munkatársai az elmúlt két hét alatt három helyszínen több, mint 60 érdeklődőnek tartottak előadást a szlovákiai magyarságot érintő értékekről. 

Az előadáson bemutatásra kerültek az Intézetben folyó kutatások, eredmények, a Bibliotheca Hungarica gyűjteménye, az Intézet elektronikusan elérhető állománya, valamint az otthonról hozzáférhető, egyéb honlapokon megtalálható digitális tartalmak is. A könyvtárosok Nyitrán, Komáromban és Pozsonyban válaszoltak az érdeklődők kérdéseire, az előadás után pedig megtekinthették a Bibliotheca Hungarica gyűjteményéből összeállított mobil kiállítást is. Ezzel a bemutatkozó turnéjukkal szerették volna felhívni a figyelmet arra, hogy mennyi szlovákiai magyarságot érintő kincs lapul a zsebünkben, lebeg a fejünk felett, csak éppen tudni kell, hogy hogyan juthatunk el hozzá.

A több hónapos munka eredményeként megvalósuló előadások a Szlovák Köztársaság Kormányhivatala – Nemzeti kisebbségi kultúra program 2017 támogatásával jöhettek létre.

FEL