szerda, augusztus 21. - Sámuel, Hajna (hu) - Jana (sk) 1 EUR = 327 HUF 20 °C
Mix

Kutyakiállítás kezdődik ma a Monostori erődben

A CACIB show az egyik legnagyobb magyarországi kutyás rendezvény, amely rengeteg kiállítót vonz, mind belföldről, mind pedig külföldről. Az esemény nemcsak a szakma körében kedvelt, de szívesen látogatják a kutyabarátok is. A Magyar Ebtenyésztők Országos Szövetségének rendezvénye szerdáig tart.

A három nap alatt a neves zsűri több körben számos kutyafajtát értékel, így kiosztásra kerül többek között a Hungária Junior Champion, Hungária Champion, és a Hungária Veterán Champion-díj, sőt a Crufts qualifikáció is elnyerhető (minden fajtában, fiatal és felnőtt kategóriában a legszebb kan, illetve szuka nevezi magát a jövő év márciusában megrendezésre kerülő nagyszabású Crufts Dog Showra).

A kiállítók közel kétharmada külföldről érkezik, a szomszédos országokon kívül az Amerikai Egyesült Államokból, Finnországból, Oroszországból és Japánból. Magyarország egyébként nemrég a 2008-as Európa-, illetve a 2013-as világkiállítás után, elnyerte a 2021-es európai kutyakiállítás rendezési jogát is.

Ma Magyarországon minden második családban él kutya, vagy macska. A programokat ezért úgy állították össze, hogy az az érdeklődők számára is vonzó legyen. Számos bemutatóval és egyéb érdekességgel készülnek a szervezők.

FEL