hétfő, június 17. - Laura, Alida (hu) - Adolf (sk) 1 EUR = 322 HUF 23 °C
Régió

Lubickoltak a Gútai Rozmárok

A Gútai Rozmárok. Fotó: Borka Roland

Enyhe és napos idő fogadta a Gútai Rozmárok nevű edzett emberekből álló csoportot Szilveszterkor a Vág és a Kis-Duna összefolyásánál tartott találkozón. A levegő hőmerséklete 5-6 Celsius fok lehetett, míg a vízé 4 fokos, ami az edzett emberek szerint is melegnek tekinthető.

Rozmárok akcióban. Fotó: Borka Roland

A “rozmárok” egy érdekes bemutatót tartottak a népes közönségnek, akik a jó időt kihasználva kilátogattak a Vág hídjához. Huszárik Károly, az edzett emberek csoportjának nevében szólt a megjelentekhez és egyben tagfelvételt is hirdetett, s a legméreszebbnek egy üveg félédes pezsgőt ajánlott fel.

Kitűnő volt a hangulat. Fotó: Borka Roland

Akadt is jelentkező, s a Kamocsáról érkezet Bazsó Judit minden teketória nélkül levetette meleg lábbelijét és egy percet töltött a vízben, amivel kiérdemelte a jutalmat. “Most csupán bemutatót tartottunk, hogy aki kedvet érez, csatlakozhat hozzánk. Ez nem csupán egy hobbi, hanem életmód is, hiszen az edzett emberek egészségesek. A nagy találkozóra január végéig kell várni, remélhetően jóval többen is leszünk.”nyilatkozta Huszárik. Ezt követően az edzett emberek nekivetkőztek és természetes mosollyal az arcukon belevetették magukat a habokba és megmártóztak a folyóban. Ezúttal csupán bemutatót tartottak, az országos találkozó alkalmával, amelyre 2012. január 29-én délután kettőkor kerül sor, jóval hosszabb távot is megtesznek.

– br – villagutta.sk

FEL