hétfő, május 21. - Konstantin (hu) - Zina (sk) 1 EUR = 319.4 HUF 23 °C 21.5.2018, Pon Lekáreň Matricaria Eötvösova ul. 3195/21, 94501 Komárno 18:00 - 21:00
Régió

Megrázó képek: Vaslánccal kikötött kutyára bukkantak Gútán

A gútai rendőrök hétfőn, január 29-én a gútai Dankó Pista telepen találtak rá egy vaslánccal kikötözött, lesoványodott kutyára. 

Az egy éves keverék kutya egy egy méteres fémlánccal volt kikötve a közeli betonoszlophoz. A rendőrök több személy segítségével végül megtalálták a kutya tulajdonosát. Az 54 éves nő nagyjából egy hónapja hagyhatta ott kikötözve az ebet, étel és víz nélkül. A rendőrök rögtön értesítették az állatorvost, aki a vizsgálat után megállapította, hogy az állat teljesen kimerült és paraziták is megtámadták. Az állatorvos elmondása alapján a kutya kezelés nélkül minden bizonnyal elpusztult volna, hiszen a fémlánc teljesen belefúródott az állat nyakába, amely nagy fájdalmat okozott így neki. A kutyát a gútai városi rendőrség karanténállomására szállították.

Az 54 éves nőt a rendőrségen kihallgatták, majd állatkínzás vádjával indítottak eljárást ellene. A különösen kegyetlen és nyers módszer miatt akár két éves börtönbüntetést is kiszabhatnak a nőre, ha bűnössége bebizonyosodik.

FEL