vasárnap, február 18. - Bernadett (hu) - Jaromír (sk) 1 EUR = 311 HUF 0 °C 18.2.2018, Ned Lekáreň Hedera Hradná 1, 94501 Komárno 8:00 - 20:00
Mix

Monostorrom-takarítás Gombaszögön

Az idei utolsó önkéntes brigádját hirdetik a Gombaszögi Nyári Tábor szervezői. Cél: a frissen megvásárolt romkert kitakarítása és megközelíthetővé tétele.

A Sine Metu Polgári Társulás a magyarországi Bethlen Gábor Alap és a Nemzetpolitikai Államtitkárság hathatós támogatásával idén ősszel vásárolta meg a történelmi ingatlant. A monostorromot magába foglaló, két hektáros terület kitisztítására invitálják a szervezők a munkától meg nem riadókat november 8 – 12 között. A résztvevők 30-50 önkéntessel szeretnék az egész területet kitakarítani, majd a felesleges növényeket elégetni.

Ahogy eddig mindig, a szervezők a szállást és az ellátást biztosítják. Az éjjeleket a gombaszögi kemping fűtött faházaiban tölthetik az érdeklődők, míg a napi háromszori meleg ételt a rom közelében található középkori pincében felvert sátorban költhetik el. Ugyanitt egész nap forralt borral, majd este pedig rumos teával kedveskednek a szervezők.

Gombaszög a Rozsnyói járás keleti felében található, 14 kilométerre a járási székhelytől. Autóval könnyen megközelíthető, de akik vonattal érkeznek, a szervezők biztosítják az utazást a helyszínre a pelsőci, rozsnyói és a bánrévei állomásról.

További információkat a www.gombaszog.sk honlapon és a tábor hivatalos Facebook-oldalán találnak az érdeklődők.

(szh)

FEL