szerda, január 17. - Antal, Antónia (hu) - Nataša (sk) 1 EUR = 309 HUF 5 °C 17.1.2018, Str Lekáreň TABLETKA Hlboká 284/10, 94501 Komárno 18:00 - 21:00
Mix

Német karácsonyváró a Selye János Gimnáziumban

A Selye János Gimnázium alsó tagozatosai számára Német karácsonyváró címmel 2017. december 14-én a német szakos tanárnők kis ünnepséget rendeztek.

A hangulatos délután lebonyolításában szerepet vállaltak az elsős és másodikos „nagygimisek” is, akik együtt festettek, dominóztak, pexeso játékot játszottak, kézműveskedtek, rajzoltak, ajándéktárgyakat készítettek a kisdiákokkal, megajándékozva őket figyelmükkel, tapasztalatukkal és idejükkel.

A csütörtöki kellemes délutánon megtelt a gimnázium aulája, s az együtt éneklést, kézműves tevékenységet, teázást, programokat, tehát az egész eseményt fényképek is őrzik.

A szervező tanárnők fontosnak tartják, hogy a diákokat megismertessék a német nyelvterület karácsonyi szokásaival, megtanítsanak néhány karácsonyi dalt, hogy a tanulók játszva sajátítsanak el néhány kifejezést – pl. Gänsebraten :)) –, de azt még inkább, hogy a karácsonyvárón valami mást is kapjanak, mint a szokásos németórákon. Így hát a délután szervezői remélik, hogy a németesek nemcsak saját készítésű kis ajándékot vittek haza, hanem egy kicsit lélekben is töltekeztek az egymásra figyelés jegyében.

Képgaléria:

(-szé-)

FEL