péntek, október 19. - Nándor (hu) - Kristián (sk) 1 EUR = 323 HUF 11 °C
Sport

RÖPI: Kiváló! Elődöntősök vagyunk!

Szombaton, március 14-én kiváló hangulatú közönség előtt lépett pályára a komáromi csapat a svidníkiek ellen, hogy végleg lezárják a negyeddöntőt a harmadik győzelmükkel, amivel a lehető legrövidebb úton jutottak a férfiak extraligájának elődöntőjébe!

Spartak VKP Komárom – VK Slávia Svidník 3:0 (25:22, 25:18, 25:16)
Mérkőzésarány 3:0 – az elődöntőbe a Spartak VKP Komárom jutott
73 perc, játékvezetők: Viktoríni-Lisá és Vaško, 350 néző.
A Spartak VKP Komárom összeállítása: Kišš 3, Pělucha 11, Hollý 6, A. Patúc 15, Demčák 5, Horník 12, liberó M. Patúc (Z. Németh 2, Ferencz 0, Demeter 1). Edző: D. Oravec.
A VK Slávia Svidník összeállítása: Ščerba 8, Labík 1, Lamanec 8, M. Mikula 12, Skasko 11, Soták 0, liberó Vitko (Goč 0, Koreň 0). Edző: P. Tholt.

A harmadik negyeddöntős mérkőzést a komáromiak kezdték jobban, aki a svidníkieket időkérésre kényszerítették 10:4-es állásnál. Eleinte a vendégeken ez sem segített, mivel a hazaiak 13:5-re vezettek. Csak ezután kezdték bontogatni szárnyaikat a kezelhetetlen vendégek, akik a hazaiakat sarokba szorították és hirtelen az állás 19:18 lett. Kulcsfontosságú volt a 21:21-es állásnál a komáromiak összpontosított játéka, amivel lefaragtak a hátrányukból és sikerült kiharcolniuk az első szettet és máris könnyebben lélegeztek. A hazaiak kezdték jobban a második szettet is és 8:3-ra nyerésre álltak. A törekvő svidníkiek azonban kihasználták a hazaiak hibáit és az állást 14:15-re változtatták, de időkérés után Daniel Oravec védnökeinek sikerült 20:15-re módosítaniuk az eredményt, ami után már nem volt gondjuk a győztes befejezéssel. A harmadik szettben a svidníkiek ellenálltak a nyomásnak, de csak amíg a komáromiak 12:9-re nem álltak. Ezután a hazaiak növelték az előnyüket egészen 17:11-re, és amikor az eredménytáblán látták a 23:14-es arány, akkor már semmi sem tudta megállítani őket az elődöntőbe jutástól, ahova a csapat három győztes mérkőzéssel lépett tovább Dél-Szlovákiából.

A lehető legrövidebb úton elért három győztes mérkőzés utána VK Slávia Svidník felett a röplabdások extraligájának negyeddöntőjében a komáromiaknak majd két hetük maradt az edzésekre az elődöntő előtt. Következő ellenfelünk a VK Privigye, aki ellen idén nagyon kiegyenlített mérkőzéseket játszottunk, ezért nagy a valószínűsége, hogy ez így lesz a döntő bejutásnál is. Az elődöntőt három győztes meccsig játszák és az említett csapatok első elődöntős megmérettetésére 2015. március 25-én (szerdán) kerül sor 18 órától a komáromi sportcsarnokban. Ugye nem kell elismételni, hogy mindenkit szeretettel várunk és a fiúknak szüksége van a közönség biztatására. Úgyhogy menjünk, segítsünk Komáromnak a döntőbe vezető úton. Hajrá, Komárom!

FEL