péntek, február 23. - Alfréd (hu) - Roman, Romana (sk) 1 EUR = 313 HUF -1 °C 23.2.2018, Pia Lekáreň AZ Petőfiho 3985/17, 94501 Komárno 18:00 - 21:00
Régió

Sportnap a Kultsárban és a Bozsikban

Évek óta hagyomány a Kultsár István Szakgimnázium és Szakközépiskolában a családi sportnap megszervezése, amikor a tanárok, a diákok és a szülők közvetlenebb, kötetlenebb formában találkozhatnak. Az esemény az önkormányzat jóvoltából valósult meg, de támogatta a Kultsár alapítványa is. A sportnapon Turi Bálint alpolgármester is részt vett.

A sport népszerűsítése mellett az intézmény számára az is fontos, hogy ilyenkor kötetlenebb formát biztosítsanak a találkozásra. Az iskolában évek óta sporttagozat működik, ám a sportnap hagyománya még korábbi időkre nyúlik vissza. Ilyenkor a hétköznapi iskolai kínálaton, a teniszen, a labdarúgáson és a floorballon túl, olyan mozgásformákat is ki lehet próbálni, mint például a tájfutás, a zumba vagy a jóga, de tartottak trial és fit kid bemutatót is.

Nemrég őszi sportnapot rendeztek a szőnyi Bozsik József Átlalános Iskolában is. A több évre visszatekintő verseny minden alkalommal zenés bemelegítővel kezdődik, majd kezdetét veszi a duatlon.

Először az 5-6. osztályosok futnak és kerékpároznak, majd hosszabb távon a 7-8. osztályosok mérettetik meg magukat. „A legsportosabb osztály” elnevezésű vetélkedőn, melynek első állomás a lövészet, az iskola valamennyi osztály részt vesz – nyilatkozta Thoma Ágnes intézményvezető.

– A délelőtt folyamán kötélhúzásban is összemérhették erejüket a gyerekek, majd tájfutásban próbálhatták ki magukat. Délután kispályás labdarúgó mérkőzések zajlottak fiúk és a lányok között – tette hozzá az igazgatónő.

A sportnapot diszkó zárta, melynek kezdetén a jól megérdemelt jutalmakat is megkapták mindazok, akik eredményesek voltak ezen a napon.

Az alsósok a Monostori erődben töltötték a délelőttöt, ahol ők is tájfutással ismerkedtek, valamint erődsétán és múzeumlátogatáson vettek részt.

Képgaléria:

FEL