szombat, január 20. - Fábián, Sebestyén (hu) - Dalibor (sk) 1 EUR = 309 HUF -0 °C 20.1.2018, Sob Lekáreň Matricaria Eötvösova ul. 3195/21, 94501 Komárno 8:00 - 20:00
Város

Stubendek László nyilvános vitára hívja a polgármester-jelölteket

Az elmúlt tizenkét évben városunk közéletét a politikai lövászárkok és a különböző érdekcsoportok hidegháborúja határozták meg. A nemritkán személyeskedő csatazajban alig hallattszottak azok a hangok, amelyek őszintén és józanul szóltak Komárom problémáiról. Egyáltalán nem meglepő, hogy mindezek után a polgárok többsége teljesen kiábrándult a város eddigi vezetőiből.

Meggyőződésem, hogy nekünk komáromiaknak érdemi párbeszédre, tisztázó vitára van szükségünk. Sajnálattal látom, hogy a kampány eddigi menete nem ebbe az irányba mutat. Legfőbb ideje véget vetni az emberek félrevezetésének, a lejárató hadjáratoknak és a közbeszéd lezüllesztésének. Mindenkinek legyen világos: Komárom ennél többet érdemel!

A 2014-es kampánynak ezért a programközpontú vitákról és azokról a megoldási javaslatokról kell szólnia, melyek az emberek mindennapi problémáival kapcsolatosak. Az ilyen vitáktól csak azoknak lehet félnivalójuk, akiknek nincs igazi programjuk Komárom jövőjéről. A fejek homokba dugása azonban sehová se vezet. Az efféle hozzáállás nemcsak a demokrácia megtagadását, hanem a komáromiak félreismerését is jelenti. Az emberek ugyanis felelős döntést kívánnak hozni.

Úgy gondolom tehát, hogy a mi dolgunk most a nyilvános megvitatása mindannak, ami Komárom jövőjét illeti. Teszem ezt a felhívást annak érdekében, hogy a polgárok jobban megismerhessék a jelöltek elképzeléseit és november 15-én azt az alternatívát választhassák, amely leginkább elnyeri bizalmukat.

Stubendek László, polgármester-jelölt

(kép: SziaKomárom illusztráció)

FEL