vasárnap, január 20. - Fábián, Sebestyén (hu) - Dalibor (sk) 1 EUR = 318 HUF 0 °C
Mix

Tizenöt éve fogadták el a Selye János Egyetem létrehozásáról szóló törvényt

Tizenöt éve annak, hogy 2003. október 23-án a Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsa törvényt fogadott el a komáromi Selye János Egyetem létrehozásáról.

Az intézményben 2004 szeptemberétől, az első akadémiai évtől kezdődően három karon, a Gazdaságtudományi, a Tanárképző és a Református Teológiai Karon folyik az oktatás. Az egyetem lehetőséget biztosít a szlovákiai magyar nemzeti közösség tagjai számára, hogy anyanyelvükön szerezhessenek egyetemi diplomát szülőföldjükön. Mára több ezren végezték el sikeresen tanulmányaikat és szereztek itt felsőfokú végzettséget.

A Selye János Egyetem az elmúlt másfél évtizedben oktatóinak köszönhetően része lett a hazai és nemzetközi tudományos vérkeringésnek. Az egyetem kiváló infrastrukturális háttérrel rendelkezik, több hazai és nemzetközi konferencia helyszíne. Szlovákia egyedüli magyar nyelvű felsőoktatási intézményeként a múltban, a jelenben és a jövőben is a célja, hogy biztosítsa a szlovákiai magyar értelmiségi utánpótlást.

Az intézmény munkatársai ezúton mondanak köszönetet mindazoknak, akik döntéseikkel, munkájukkal és jó szándékukkal hozzájárultak az egyetem létrehozásához, fejlődéséhez és sikeres jelenéhez.

A Selye János Egyetem a 2019/2020-as akadémiai év tanévnyitóján ünnepli meg másfél évtizedes fennállását, és ugyanebben az akadémiai évben rendezvénysorozattal emlékezik majd az elmúlt tizenöt évre.

FEL