csütörtök, február 22. - Gerzson (hu) - Etela (sk) 1 EUR = 313 HUF -1 °C 22.2.2018, Štv Lekáreň Salvátor Jókaiho 8, 94501 Komárno 18:00 - 21:00
Város

Újabb drog ügy: Metamfetamin dílert fogtak Komáromban

Háromtól akár tíz évig terjedő szabadságvesztésre is ítélhetik

A komáromi rendőrök február 6-án, kedden a Tó utcában (ul. Jazerná) fogtak el egy 43 éves férfit, akinél az igazoltatás során drogot találtak – tájékoztatott Božena Bruchterová rendőrségi szóvivő. 

A gyanúsított személyt este 8 óra körül igazoltatták, mely során a férfi önként átadta a nála lévő 6 alufóliacsomagot, melyekben fehér színű kristályos por volt található. A lefoglalt anyagot bevizsgáltatták, majd az elvégzett tesztekből kiderült, hogy a fehér anyag metamfetamin alapú pervitin. Az átadott mennyiségből nagyjából 14 egyszeri fogyasztásra elegendő kábítószert lehetett volna előállítani. A nyomozás során kiderült, hogy a 43 éves komáromi Jozef a dunaszerdahelyi járásból szerezte be a drogot, melyet aztán felhasználásra értékesített tovább.

A kihallgatás után a férfit kábítószer-előállítás, birtoklás és kereskedés bűncselekményével vádolták meg. Amennyiben bűnössége bebizonyosodik, 3-tól akár 10 évig terjedő szabadságvesztésre is ítélhetik.

 

FEL