péntek, április 26. - Ervin (hu) - Jaroslava (sk) 1 EUR = 0 HUF 25 °C
Kultúra

Újabb kisiskolás évfolyam járt a komáromi erődben

Ahogy az utóbbi években a Kari Napokon és a Komáromi Egyetemi Napokon, úgy idén is biztosította a Selye János Egyetem Hallgatói Önkormányzata egy kisiskolás évfolyam számára a komáromi erőd megtekintését.

Idén a Marianum Egyházi Iskolaközpont 4. A és 4. B osztályára esett a szervezők választása, akik huszonhatan ingyen tekinthették meg a komáromi Erődöt, és nyerhettek betekintést annak múltjába.

Cséplő Cintia, a várlátogatás szervezője a programmal kapcsolatban elmondta: “Rendkívül fontosnak tartjuk, hogy a fiatalabb generáció megszeresse a szülőföldjét, megismerje annak építészeti és történelmi kincseit. Történelem szakosként kötelességemnek érzem, hogy mindent megtegyek ezért. Épp a fent említett indokok miatt indult útjára az Ismerd meg szülőfölded, ismerd meg Komáromot! Elnevezésű programunk.”

A szervezők büszkén meséltek arról, hogy a kezdeti idegenkedést már felváltja az öröm, mikor megkeresnek egy iskolát a kezdeményezéssel. “Úgy érezzük, sikeresen beágyaztuk a Hallgatói Önkormányzat éves programjaiba a rendezvényt, és mondhatom, sikerült hagyományt teremtenünk” – jelentette ki Páldi Ádám, a Kari Napok egyik főszervezője.

FEL