péntek, május 25. - Orbán (hu) - Urban (sk) 1 EUR = 319.27 HUF 15 °C 25.5.2018, Pia Lekáreň PLUS HM Tesco , Bratislavská cesta 4018, 94501 Komárno 18:00 - 21:00
Régió

Varázslatos színek világába-Kiállítás a Monostori Erődben

A Monostori Erőd Nonprofit Kft. tisztelettel meghívja Önt és kedves családját Aranyosi Szénássy Attila képzőművész-Varázslatos színek világába…című kiállításának megnyitójára, amelyre május 11-én(pénteken) 16 órakor kerül sor a Monostori Erőd Konferenciatermében.

A kiállítást megnyitja dr. Molnár Attila, Dél-Komárom polgármestere.

A tárlat május 11-25 között tekinthető meg. Minden művészetpártolót szeretettel várnak!

ARANYOSI SZÉNÁSSY ATTILA

Rév-Komáromban születtem. A volt Bencés Gimnáziumban érettségiztem. Rajztehetségem már korán megmutatkozott, így az iskola mellett párhuzamosan látogattam a művészeti iskolát is. Több gyermekrajz-kiállításon nyertem díjat. A gimnázium után szülővárosomban dolgoztam egy darabig, mint reklámgrafikus.

Sokfelé utaztam, és ilyenkor mindig gondoltam arra, hogy a képzőművészetből valamilyen építőkövet el tudjak sajátítani, vagy be tudjak magamnak építeni.

A porcelánfestést Osztényi Leandertől tanultam Karlovy Vary-ban. A textiltechnológiát ART-PROTIS-t Brünben tanultam. Csak a textilképekből van egy kiállításra-való ezeket Brünben is készítettem.

1985-ben települtem át Magyarországra. A Hollóházi Porcelánnál dolgoztam, ahol egyedi kézzel festett vázákat festettem. 1990-ben avattak rajztanárrá Szegeden.

A következő művészektől tanultam sokat: Barcsai Jenő, Kutasi Imre Ferenc, Szász Endre, Szentgyörgyi József, Tóvári-Tóth István, Plesznyivy Károly, Werba Imre és Vasarely Victor.

Tanulmányutakon többször jártam: Lengyelország, Németország, Ausztria, Olaszország, Franciaország, Jugoszlávia.

1999-ben a Néprajzi Múzeum megvásárolta egy grafikai sorozatomat. A grafika szinte minden vállfaját kipróbáltam – űzöm. Bélyeg-tervtől a képeslap, plakát, könyvillusztrációig, minden nemű technikában alkotok.

A madárvilágot realisztikus formában ábrázolom – LINOMETSZETEKEN. Az egyéni szürrealisztikus stílusban fákat ábrázolom kombinált technikákkal. Ezen a kiállításon a látogatóknak a festményeimet mutatom be.

Majd húsz könyvet illusztráltam. Ma már több mint hatvanadik önálló kiállításom volt Magyarországon és kívüle. 2008-ban jelent meg első verses kötetem.

(sziakomárom)

FEL