szombat, február 24. - Mátyás (hu) - Matej (sk) 1 EUR = 313 HUF -3 °C 24.2.2018, Sob Lekáreň Matricaria Eötvösova ul. 3195/21, 94501 Komárno 8:00 - 20:00
Sport

Városunkat is érintette a centenáriumi futás

Október 12-én a Szabadság téren álló első világháborús emlékművet is megkoszorúzták annak a centenáriumi emlékfutásnak a résztvevői, akik 1024 km megtétele után október 24-én érkeznek majd meg a szlovéniai Kobarid városába, vagyis az egykori Caporettoba. A katonákat Turi Bálint alpolgármester fogadta, míg futásukat a városon át a Komárom Európa Futó Egyesület tagjai követték.

Október 11-én a Hősök teréről Magyarország honvédelmi minisztere, Simicskó István indította útjára a Hadtörténeti Intézet és Múzeum által szervezett „Centenáriumi emlékfutás a hősökért” elnevezésű kezdeményezést.

– A sporteseménynek volt már előzménye. A csapat két tagja 2013-ban már részt vett a doni csata emlékére szervezett futáson. Akkor merült fel az ötlet, hogy hasonló emlékfutást lehetne indítani a nyugati hadszíntér felé is – mondta el Nevelős László alezredes.

A katonák naponta 80-90 kilométert tesznek meg és 82 hazai települést érintve helyezik el koszorúikat az első világháborús emlékműnél. Komárom határában a helyi futóegyesület tagjai várták őket, akik végigfutottak velük a városon, megállva Szőnyben és a Szabadság téren is.

FEL