szombat, április 21. - Konrád (hu) - Ervín (sk) 1 EUR = 310.52 HUF 20 °C 21.4.2018, Sob Lekáreň AZ Petőfiho 3985/17, 94501 Komárno 8:00 - 20:00
Mix

Virtuális focibajnokságot rendezett a DiViSz

Június 3-án DiViSz napot tartottak az Arany 17. Rendezvényközpontban és a Petőfi Sándor Általános Iskola udvarán.

A Diákönkormányzatok Városi Szövetségének (DiViSz) tagjai az Arany 17. Rendezvényközpontba és a Petőfi iskola udvarára várták a fiatalokat június 2-án, akiket elsősorban az Xboxos FIFA bajnokság vonzott a rendezvényre.

2016 februárjában alakult meg városunkban a DiViSz, az azóta eltelt időszakban a fiatalok minden helyi rendezvényen képviseltették magukat. Június 3-án a tanév zárásaként DiViSz napot tartottak. A programoknak az Arany 17. Rendezvényközpont és a Petőfi Sándor Általános Iskola udvara adott otthont.

A helyi fiatalok kérésének tettünk eleget ezzel az eseménnyel, ők mondták el, hogy mihez lenne kedvük, mi pedig megvalósítottuk – mondta el a DiViSz elnöke, Turi Ádám.

A programok közül az Xboxos FIFA bajnokság örvendett a legnagyobb sikernek, a szervezők 16 főre számítottak, ehelyett huszonnégyen neveztek be, így két kivetítőt kellett felállítani. A Petőfi iskola udvarán streetball torna zajlott 5 csapat részvételével, de volt zumba és sütiverseny is. Ez utóbbit a kultsárosok nyerték meg. Turi Ádámtól megtudtuk azt is, hogy a DiViSz nap elsősorban az általános iskolásokat érdekelte, de azért jöttek középiskolások is, akik vicces Komárom vetélkedőn mutathatták be tudásukat.

A DiViSz tagjai a tanév végével szintén nyári szünetre mennek, de szeptembertől újra folytatják a munkát. Ősszel elnökválasztást tartanak, ezt követően dől el, hogy a 2017/18-as tanévben milyen programokat valósítanak meg.

FEL