Kultúra 2015. 09. 21.

Gólya, gólya, GILICE – a gólyaavatás 2. és 3. napja

Fergeteges hangulattal indult a 2015-ös Gilice, amely a Selye János Egyetem Hallgatói Önkormányzat (SJE HÖK) eddigi legnagyobb gólyatábora. Hogy hogy telt az első nap, arról már írtunk.

Nézzük, mi történt a második és a hamadik napon? Most Gilice második és harmadik napjának összefoglalója következik.

Pénteken a csapatok indulóitól zengett a Nádor utca és a Klapka tér. Az átmulatott éjszaka után a gólyák visszatértek Komárom városába, ahol hagyományos módon először megkoszorúzták a Szent István szobrot, ahol Borsó Ákos, a tábor főszervezője mondott ünnepi beszédet.

DSC_0520

A koszorúzás után a gólyák átvonultak az egyetem Konferenciaközpontjába, ahol részt vettek az ünnepélyes tanévnyitón.

DSC_0556

A nap protokolláris része után a csapatok az indulóikat zengve indultak neki a csapatversenyeknek, ahol a Klapka tér és a Nádor utca környékén lévő hat állomáson kellett különböző ügyességi és logikai feladatokat megoldaniuk.

DSC_0702

Kora este a megszokott csoportképre sorakoztak fel a csapatok, ahol csatlakozott a gólyákhoz Komárom polgármestere Stubendek László is. A nap hátralévő részében a gólyák visszatértek a Fenyves Táborba, ahol további csapatversenyekben szerezhettek pontokat.

Szombaton, a gólyatábor harmadik napján a gólyák az egyetem képviselőivel találkoztak, ahol számos, az egyetemi éveik alatt hasznos előadást hallhattak.

DSC_1840

Ezt követően ismét csapat, valamint sport játékok is következtek, mint például az emberi futószalag fantázianevet viselő ügyességi játék, illetve a tavaly bevezetett autóhúzás is. A nap utolsó vetélkedője az álompár választás volt, ahol minden csapat két tagja különböző szituációs játékokban vett részt, ahol pontokat szerezve bizonyíthatták, hogy ők a tábor álompárja.

DSC_1869

A gólyatábor alapfilozófiája, hogy itt nincsenek vesztesek, csak nyertesek, de a nyertesek közt is kell valami sorrendet felállítani. Az összpontszámok alapján kihirdették a 2015-ös Gilice legeredményesebb csapatait. A szervezők két eredményt hirdettek. Az első az álompár versenyé, melyet a Párducok csapata nyert. A második a teljes tábor ideje alatt összegyűjtött pontok eredményeként született. Mint a szervezők elmondták: nagyon szoros eredmények, egy pontnyi különbségek voltak a csapatok közt. A többszörös újraszámolás végeredményeként, a 2015-ös Gilice nyertese a Spárta csapata lett.

Az eredményhirdetést követően hajnalig tartó kötetlen szórakozás vette kezdetét.

DSC_2928

A szervezők köszönik mindenkinek a részvételt, és jövőre is várják az elsőévesek a Gilice 2016-ba!

SJE HÖK

Szólj hozzá!