Magyarország 90 városi Tourinform iroda működik, melyek szakmai koordinálását a Magyar Turisztikai Ügynökség látja el. Az irodák vonatkozó arculat kézikönyv szerint működnek. Az irodák működését rendszeresen szondázza az MTÜ – írja a komarom.hu.

– Fontos, hogy az irodák egységes megjelenéssel, magas szakmai színvonalon működjenek, hogy az általunk nyújtott szolgáltatás minősége folyamatosan növekedjen. Ennek egzakt mérésére dolgozták ki az úgynevezett TMR-t, a Tourinform Minőségbiztosítási Rendszert. Ennek keretében az MTÜ-s kollégák úgynevezett „mystery shoppingot” végeztek, személyen, e-mailben, telefonon, magyarul és idegen nyelven is érdeklődtek nálunk különféle ügyekben. Nagy öröm számunkra, hogy a felmérésen a dél-komáromi Tourinform iroda jelentősen az országos átlag felett végzett, megközelítve a 90%-os teljesítményarányt. Fontos kiemelnem azt is, hogy eddig is létezett ez a rendszer, azonban az utóbbi években az ellenőrzések sokat szigorodtak, így talán még örömtelibb, hogy ezzel együtt sikerült ezt az eredményt elérnünk – nyilatkozta Proczeller Tamás irodavezető.

A komáromi Tourinform advent utolsó hétvégéjén december 18-án, vasárnap 17.00 és 18.00 óra között kisvonatos városnézést szervez. A részvételi díj: 1500 Ft/fő, gyermekeknek 6 éves korig ingyenes!

– Kivilágított kisvonattal járjuk körbe Észak- és Dél-Komárom legszebb részeit. Idegenvezetőnk a túra alatt érdekes karácsonyi mesékkel szórakoztatja a résztvevőket. A kisvonat a Tourinform iroda elől indul 17 órakor, majd Észak-Komáromban tesz egy kört. A túra végállomása a dél-komáromi Szabadság tér lesz, ahol résztvevőink csatlakozhatnak a városi adventi programokhoz – zárta gondolatit Proczeller Tamás.