szombat, július 20. - Illés (hu) - Eliáš, Iľja (sk) 1 EUR = 325 HUF 19 °C
Régió

Várja a fürdőzőket a megyercsi strand

Újra megnyitotta kapuit a hetvenes évek közepén épült falusi strand. Bár a kilencvenes évek elején anyagi gondok miatt hosszabb időre bezárták, néhány éve azonban teljes kapacitással működik.
megyercsi-furdo
A kánikulai melegben a fürdő hűs vizében sokan megmártóznak, de ez nemcsak a hazaiak részéről jellemző, hisz a környék falvaiból is sokan jönnek egy kis „vizes kikapcsolódásra”. A 25×25 m-es medence maximális befogadóképessége 175 fő. A medence legmélyebb része 150 cm, a legsekélyebb alig 30 cm. A vizet kéthetente cserélik. A strand 7000 négyzetméterren terül el, nagy része füves és zöldterület. Itt a mozgás szerelmesei is kikapcsolódhatnak, hisz különböző sportjátékokat űzhetnek. A kellemes környezet, családias hangulat mellett, ne menjünk el a jegyárak mellett sem, ugyanis ezen a strandon egy egész napra 1,40 euró a felnőtt és 0,70 cent a gyerek jegyár. A hat éven aluli gyermekeknek a belépés ingyenes. A fürdő délelőtt 10 órától este 7 óráig tart nyitva.
A megyercsi strand nagyon népszerű, igaz nem jelent konkurenciát a nagy strandoknak, de talán a kedvező áraival és a nyugodt, családias környezetével meg tudja szólítani a környék településeinek lakóit.

(DELTA)

FEL