Régió 2017. 05. 12.

10 éves a Mag-ház

Több kerek évfordulót ünnepeltek nemrég a koppánymonostori Mag-házban. A 20 éves lett az Élettér Egyesület, míg 10. születésnapjához érkezett a Mag-ház, a Komáromi Talpasíjászok, a Kerecsen Ifjúsági Egyesület és a Komárom Környéki Civil Társulás. A szervezeteket megalakulásuk óta az együttes gondolkodás és a kölcsönös segítségnyújtás jellemzi.

Május első hétvégéjén a Mag-ház udvarán gyűltek össze mindazok, akik jelen voltak az első kapavágásnál, akik segítettek az építkezésnél a berendezkedésénél, illetve akik az elmúlt 10 esztendőben aktív partnerként jelen voltak az egyesületek életében.

– Az Élettér Egyesületet május 9-én jegyezték be. Ma már ernyőszervezetként működve támogatjuk a különféle civil kezdeményezéseket, több szakmai hálózatnak alapítói és tagjai vagyunk. Az együttes gondolkodásban és a kölcsönös segítségnyújtásban hiszünk. Több olyan szervezet van jelen a Mag-házban, akik egy vagy akár több évig nem fizetnek bérleti díjat, ők máshogy járulnak hozzá a költségekhez. Ilyen esetben nem mutogatunk egymásra, hanem megpróbálunk segíteni – tudtuk meg a Mag-ház vezetőjétől, Monostori Évától.

Tíz éves fennállását ünnepelte a Mag-ház.

Közzétette: Komárom – 2017. május 11., csütörtök

Az Élettér Egyesület vásárolt egy másik ingatlant Komáromban, így a jövőben ebbe a “második házba” költöztetik majd át azokat a tevékenységeket, melyeknek kevesebb realitásuk van a koppánymonostori városrészben. Az ünnepségen a köszöntők után az önkéntesek munkáját ismerték el, és a jelenlévőket múltidézésre is csábították, hiszen a falakon fotóválogatásokat helyeztek el. A vendégek nem távoztak üres kézzel, a Szent Pál sziget gyümölcsösének javát vihették magukkal szörp formájában, emellett a régi Monostori Kalendáriumból is választhattak maguknak egy-egy példányt.

Kép forrása: Mag-ház FB, Kert-konyha-kamra tábor 2016

 

 

Szólj hozzá!