Kultúra 2019. 09. 24.

10 éves a TANDEM non-profit szervezet, a Tiszti Pavilonban fognak ünnepelnek

2019. szeptember 28-ünnepli fennállásának 10. évfordulóját a TANDEM non-profit szervezet. A kerek évfordulót a komáromi Tiszti Pavilonban ünneplik meg egykori és jelenlegi munkatársakkal, civil szervezetek képviselőivel, partneriskolák vezetőivel és pedagógusaival, önkénteseikkel, illetve hazai és külföldi szakemberekkel.

A gála egy interaktív nagycsoportos résszel kezdődik majd 17.00-kor, amit két ünnepi beszéd fog követni (Bárczi Zsófia, a nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem Közép-európai Tanulmányok Karának dékánasszonya és Urbán Péter, a TANDEM, n.o. vezetője), aztán a Még1Mesét Akciócsoport jóvoltából egy playback színházi előadással tekintenek vissza a TANDEM és a szlovákiai magyar közélet elmúlt 10 évére. Mindeközben fellép majd a színpadon Bokor Réka, a Jóvilágvan zenekar énekesnője is.

A gála idején kiállítás is lesz a TANDEM elmúlt 10 évéből, mely a szervezet példáján keresztül fogja megmutatni, hogy milyen életutat járnak/járhatnak be a civil szervezetek az ötlet megfogalmazásától kezdve az alapításon át az esetleges intézményesülésig.

20.00-tól egy vacsorával zárul a formális része az estének, hogy aztán jöhessen a kötetlen ünneplés, melyhez Zsapka Attila és Benkő Ákos szolgáltatják majd a muzsikát.

(Tandem n.o.)