Sport Dél-komárom 2019. 01. 28.

„A legfontosabb az utánpótlásnevelés”

Több mint egy évtizede rendezi meg a dél-komáromi Fortuna SE az ovifoci gálát. A város és a járás óvodásai ezúttal a Feszty tornatermében mérkőztek meg egymással január utolsó hétvégéjének szombatján. A tornán nyolc csapat vett részt.

Paulovics Imre, a szervező egyesület vezetője elmondta: nem elsősorban a helyezéseken van a hangsúly, hanem azon, hogy a kicsik megszeressék a mozgást, a sportot, a futballt, hogy később minél többen leljék örömüket az aktív kikapcsolódásban. Az egyesület ezért évek óta foglalkozik a legfiatalabbak mozgásra-nevelésével. A legfontosabb az utánpótlásnevelés. Kocsis Sándor edző idestova 15 éve járja a város óvodáit az ovifoci elnevezésű sportprogrammal. A Fortuna SE számára külön öröm, hogy a futball szeretetére számos lányt is sikerült ránevelni az évek során. Utánpótlás csapataikkal rendszeres résztvevői a megyei bajnokságnak is.

A döntőben ezúttal a Kistáltos Óvoda és az almásfüzitői Sün Balázs Óvoda mérkőzött meg egymással. A vándorserleget ez évben a Kistáltos szerezte meg! A díjat dr. Molnár Attila polgármester adta át.