Régió 2017. 06. 08.

18. Tatai Sokadalom – Több mint hagyományőrzés a Kenderke szervezésében

A Tatai Kenderke Néptáncegyesület június 16-18. között 18. alkalommal rendezi meg a Tatai Sokadalmat, amelynek részeként a városi művészeti díjakat is átadják.

A háromnapos népművészeti fesztiválon majd’ félszáz program várja az érdeklődőket a város szívében, az Angolparkban. A tatai önkormányzat támogatásának köszönhetően az idei esztendőben is ingyenesen látogatható a rendezvény.  A népi kultúrát bemutató Tatai Sokadalmat emellett támogatta a Kenderke Református Alapfokú Művészeti Iskola és a Nemzeti Kulturális Alap.

A Kenderke nagyrendezvénye nem pusztán népművészeti fesztivál, hanem kulturális találkozóhely, színtér a különböző művészeti ágak és stílusok képviselőinek. A Sokadalomban találkozik a múlt a jelennel, a hagyományos a haladóval, a régi az újjal. A vendégek megtapasztalhatják, hogy a néphagyományok velünk élnek, gazdagítják életünket, színesítik a világunkat.

A fesztiválon gasztrosétány, gyermektisztás, kézműves mesterek vására, nép-, világ-, és könnyűzenei koncertek, néptáncelőadások várják az érdeklődőket. A Ringatót, a meseelőadásokat és gyerekkoncerteket most is kiemelt figyelemmel szervezték meg, emellett többek között kézműves foglalkozások, kosaras körhinta, valamint hagyományéltető, interaktív múzeum várja a Kenderke játszóban a kisgyermekes családokat.

A helyi óvodák, iskolák, művészeti együttesek mellett a Kuttyomfitty társulat, Écsi Gyöngyi felvidéki mesemondó, a Kolompos, a Cserszömörcze és a Cimbaliband együttesek is. Az estéket táncház zárja: pénteken és szombaton népzenei táncházakat, vasárnap pedig a Pedrofon Zenekar közreműködésével az elmúlt évtizedek legnagyobb slágereivel sátorbált rendeznek. A rendezvényen fellépnek a Kenderke Művészeti Iskola csoportjai, kiemelkedően szereplő Cifrabojtár díjas szólistái, Fergeteges díjazottak, valamint tatai és környékbeli táncegyüttesek.

További részletek, információk:
www.facebook.com/tataisokadalom
www.kenderke.hu
www.facebook.com/kenderke

Interjúkészítési lehetőséget előzetesen és a helyszínen is biztosítunk.

 

Kapcsolat:
tataisokadalom@kenderke.hu, juhasz.dorottya@kenderke.hu
Egyesületi elnök, fesztiváligazgató: Farkas Emőke
Fesztiválapító: Kun Katalin
Rendezvényszervező: Juhász Dorottya