Mix 2023. 04. 28.

20 éve hunyt el a bátorkeszi Jozef „Dodo” Dubán, a Tublatanka zenésze

Április 25-én volt 20 éve, hogy az akkor 38 éves Jozef „Dodo” Dubán, a Money Factor alapítótagja, valamint a Tublatanka gitárosa és dalszerzője, koncertre készült. Ehelyett azonban sajnos más utat választott. Máig felfoghahatlan tragédia történt: kiugrott egy ablakon…. A mentő azonnal kórházba szállította, azonban a tehetséges zenész életét már nem tudták megmenteni.

Jozef „Dodo” Dubán Bátorkeszin született. Jogot végzett, szóló albumot is kiadott, emelett a Nová Scéna Dávid Király című musicaljében is játszott. Bátorkeszin alapította meg 1988-ban a Money Factor nevű hard rock együttest. A Tublatankához Pavol Horváth távozása után csatlakozott: ő lett az együttes gitárosa, valamint néhány dalának szerzője is. Többek közt ő írta a „Vráť trochu lásky medzi nás” című dalt is.

„A sokkoló hírt az esti koncert előtti próbán tudta meg a Tublatanka többi tagja. Természetesen azonnal lemondták a koncertet. „Dodo” évek óta depresszióval küzdött, attól kezdve, hogy szakított Jana Šomóšiová operaénekesnővel, akivel több, mint hét évet töltöttek együtt” – írja a Pluska.

Ebben a videóban pedig az STV egyik róla készített műsorát láthatjuk: