Város 2022. 07. 18.

20 éves fiú fulladt a Holt-Vágba – már megtalálták a holttestét

Szombaton (2022. júl. 16-án) szörnyű baleset történt a komáromi Holt-Vágon: egy 20 éves fiú, Ricsi fulladt a vízbe. A holttestet azóta nagy erőkkel keresték, míg végül hétfőn sikerült megtalálniuk.

Az esetről még nincsenek pontos rendőrségi hírek. Előzetes információink alapján a fiú néhány barátjával a tóban fürdött, az Apáli csárdával szemben lévő partszakaszon. Körülbelül a parttól 15 méterre tűnt el.

Holttestét nagy erőkkel kereste a nemesócsai polgárőrség, a komáromi tűzoltóság, a pozsonyi tűzoltóság búvárai, valamint a komáromi rendőrség kutyás egységei – olvashatjuk a polgárőrség (Občianska stráž Slovenskej republiky) FB-oldalán. Egész vasárnap, illetve hétfőn folyt a keresés, civilek is segítettek. A területet nem csak kutyákkal, hanem víz alatti radarral és drónnal is kutatták.

„Nagy köszönet jár azon idegennek, akik felajánlották a víz alatti radarjukat és jöttek segítettek, de mindenki másnak is, akik bármely formában segítettek a keresésben! – írják. – Az egész Holt-Vágot víz alatt és felett is átvizsgáltuk. … Míg végül hétfőn a keresési akció véget ért, a rendőrség alkalmazottjainak sikerült megtalálni a vízbe fulladt Ricsit!” A holttestet körülbelül azon a részen találták meg, ahol el is süllyedt: nagyjából 15 méterre a parttól.

Őszinte részvétünk Ricsi családjának.

Cikkünket időközben frissítettük és pontosítottuk.

Fotók a keresésről (forrás: Občianska stráž Slovenskej republiky)