Város Dél-komárom 2018. 02. 09.

200 millió forintból újul meg a gyógyfürdő uszodájának tetőszerkezete

Csaknem 200 millió forintból megújul a Brigetio Gyógyfürdő uszodájának tetőszerkezete idén. Nyár végére el is készülhet a beruházás, mely a fürdő idei kiemelt fejlesztése – írja a komaromhirado.hu.

A tavalyi évben több felújítást is megvalósított saját forrásból a Brigetio Gyógyfürdő. Új nyílászárókkal gazdagodott a Thermál Hotel, valamint a tetőtéri szobákba klímák is kerültek. Emellett megújult a termálmedence női és férfi vizesblokkja, valamint új büfésor is nyílt.

„Idén minden beruházást alárendelünk az uszoda tetőszerkezet felújítására. A felújítás elengedhetetlen, hiszen az uszoda, ha kedvezőtlen az időjárás beázik, valamint hő-technikailag is problémát okoz. A tervek szerint nyáron, amikor már a vendégek a kinti úszómedencét is tudják használni, elkészülhet a tetőcsere. A felújítás előreláthatólag 3-4 hónapot vesz majd igénybe – mondta el a Helyi Híradóknak Kovács Károly, a gyógyfürdő ügyvezetője.

A felújítás során a főtartó gerendákat megtárják, míg a fennmaradó rész eltávolításra kerül. Ezt követően speciális panelokkal ellátott új fa tetőszerkezet kerül kialakításra, alul-felül fém páncélzatú, hőszigetelő építőanyaggal. Ami annyit jelent, hogy nem szükséges hozzá külön páraátbocsátó réteg, így valószínűleg nem kis mértékben fog gyorsabban haladni a kivitelezés is. Ezt követően felülről fémlemez-fedést, belülről pedig ritkított deszkázatot kap az uszoda.

„A beruházás vegyes finanszírozásban mintegy 200 millió forintból valósul meg. Ez azt jelenti, hogy saját erőből mintegy 50 millió forintból, valamint csaknem 70 millió forintos önkormányzati támogatásból és 60-80 millió forint hitelből újulna meg teljesen az uszoda tetőszerkezete” – emelte ki Kovács Károly.

A tervek szerint a tető mellett új hőszigetelést kap majd a gyógyászati részleg és a szauna épületének utca oldala is.

(komaromhirado.hu)