Város Dél-komárom 2022. 04. 01.

250 milliós forrásból bővít a LászlóPack.

A dél-komáromi csomagolástechinkai üzem nemrég sikerrel szerepelt az egyik kiíráson, melynek köszönhetően közel negyed milliárd forint támogatást tudott elnyerni. Az ügyben a minap tartott közös sajtótájékoztatót a cég tulajdonosi köre, valamint Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő és dr. Molnár Attila Dél-Komárom vzetője.

Az elhangzottak szerint a társaság új nyomdaipari berendezésekkel bővíti majd eszközparkját, továbbá a vállalat jövőbeni energiaszükségletének fedezése céljából külön napelem-rendszert építenek ki.

László József ügyvezető köszöntője után dr. Molnár Attila arról beszélt, hogy rendkívül fontosok város életében a kis- és középvállalkozások, hiszen ezek kivétel nélkül hazai kézben vannak, valamint sok komáromi- és környékbeli családnak nyújtanak megélhetést.

-Egy-egy ilyen beruházás azért is fontos, mert általuk új érték teremtődik, ami adóforintok formájában is megjelenik a városi büdzsében, mely forrásból aztán mi is fejleszthetjük szeretett varosunkat, Komáromot
– tette hozzá a polgármester.

Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő hangsúlyozta, példaértékű, hogy a LászlóPack Kft. a kormány által biztosított kiegyensúlyozott gazdasági környezetben, a járvány és a jelen háborús helyzet ellenére is a kapacitásbővítésben tud gondolkodni, ezzel nem csupán megőrzi a munkahelyeket, de újabbakat i is teremet.

László Szabolcs cégvezetőtől megtudtuk, az új nyomdagép egy-két hónapon belül megkezdi működését, a cég kapacitása így várhatóan 25 százalékkal bővül.