Város 2022. 11. 22.

56 modern betegággyal gazdagodik a komáromi kórház

A komáromi AGEL kórház újabb fejlesztésről számolt be. Összesen 56 betegágyat cserélnek le modern, elektromos távvezérlésű kórházi ágyra. Az ágyak a Sebészeti Osztály női és férfi részlegére, valamint a Krónikus Betegek Osztályára kerülnek.

Az 56 ágyból 22-őt már felállítottak a régiek helyére a Sebészeti Osztályon. Az új ágyak távvezérléssel állíthatók. A felszereléséhez hozzá tartozik egy kapaszkodásra szolgáló trapéz, vizeletgyűjtő edény, urológiai zacskók felfüggesztésére alkalmas tartók és infúziós állvány. Nem utolsó sorban az új ágyakra modern, kifejezetten felfekvés elleni matracok kerülnek (antidecubitus matrac).

A sebészet és a Krónikus Betegek Osztálya hamarosan további 34 ilyen ággyal gazdagodik. A kórházi ágyak fokozatos cseréjével nemcsak a gyógyulás folyamatát segítik, hanem javítják a betegek komfortérzetét, és csökken a felfekvés kockázata is. Mindemellett megkönnyíti az egészségügyi dolgozók munkáját, hiszen az ágyak könnyebben kezelhetők, és jobban be tudják állítani egy-egy beteg állapotának megfelelően.

Agel sajtóhír