Város 2018. 05. 10.

65 fát ültettek Észak- és Dél-Komáromban

A Rotary Club a közelmúltban összesen 65 fát ültetett a Duna két oldalán. Az észak-komáromi Rotary Park átadójára ma (május 10.) került sor 11 órától az észak-komáromi Eötvös utcában. Az eseményen részt vett a Rotary Magyarország Kormányzója, a Csehszlovák Rotary Kormányzója és a Rotary Club Komárom elnöke is.

A Rotary Club világkormányzója tavaly kezdeményezte, hogy minden rotary tag ültessen el egy fát. Az akcióhoz Magyarország is csatlakozott, ám mivel a komáromi Rotary Club az északi és a déli városrészből egyaránt rendelkezik tagokkal, a városban két helyen is fásítottak.

Tavaly novemberben a dél-komáromi Zrínyi parkban szorgoskodtak a rotarysok, oda 30 hársfa került. A parkosítás idén tavasszal az északi városrészben folytatódott.

Az észak-komáromi Rotary Park átadóján rövid beszédet mondott Mészáros Zoltán, a Rotary Magyarország Kormányzója, aki kihangsúlyozta: “a Rotary eltünteti a határokat“.

Az eseményen részt vett Julius Tomka, a Csehszlovák Rotary Kormányzója és Bara Zoltán a Rotary Club Komárom elnöke is.

Az ültetésre április 13-án került sor a hetes lakótelep kutyafuttatójánál, az uszoda és a temető közötti területre került ki 33 kőrisfa. A komáromi Rotary Club minden tagja adakozott a park létrehozására.

A Rotary Club Komárom 1997 óta működő szervezet, célja a jótékonykodás, a tehetségek felkarolása és segítsége. Ráadásul mivel a helyi klub a Duna mindkét felén működik, a támogatások az északi és a déli városrészt egyenlő arányban érintik.

A Rotary Club Komárom a mai nap szakmai konferenciát szervez 13:00-tól a Selye János Egyetem Konferencia Központjában.