Város 2021. 07. 28.

A befektetések szakértője figyelmeztet: A leggyakoribb hiba, melyet az ügyfelek elkövetnek, hogy szabad pénzeszközöket hagynak bankszámlájukon

A pénzügyi világ minden kétséget kizáróan egy folyamatos változó közeg. A 21. században ezért rendkívül fontos, hogy alkalmazkodni tudjunk a legújabb pénzpiaci trendekhez. A hétköznapi emberek számára ez azonban olykor komoly kihívást jelent, aminek következtében érdemesebb inkább profikra bízni pénzügyeket. Ilyen szakértők szerencsére Komáromban is tevékenykednek, akik örömmel válaszolnak a biztosításokkal, befektetésekkel, hitelekkel, második és harmadik pillérrel kapcsolatban felmerülő kérdésekre. Milyen aktuálisan uralkodó tendencia figyelhető meg a pénzügyi világban és mire érdemes figyelnünk? Többek között erre is válaszoltak az Universal bróker ház szakértői.

A több mint 20 éves tapasztalattal rendelkező Universal makler ház csapatában kizárólag magasan kvalifikált pénzügyi szakembereket találunk. Közülük egy az a Hámori Roland, aki sokéves tapasztalatának köszönhetően a befektetések szakemberének számít.

Miért ajánlatos igénybe venni egy pénzügyi szakértő szolgáltatásait?

A nyugat-európai országokban bevált gyakorlat, hogy a magánszemélyek az orvos és ügyvéd mellett saját pénzügyi szakértővel is rendelkeznek.  Ha belegondolunk, Szlovákiában több tucat alapkezelő társaság, bank és biztosító működik, melyek mind egyedi ajánlatokkal rendelkeznek. Összesen így több ezer ajánlatról beszélhetünk, az ügyfelek pedig ennyi lehetőség között nagyon nehezen tájékozódnak. Ezért is fontos a pénzügyi szakértő munkája. Mára ez valóságos hivatássá vált, melyet csak teljes odaadással és teljes munkaidőben lehet végezni.

Melyek azok a szolgáltatások, amit egy magánszemélynek mindenképp fontolóra kéne vennie?

Egyértelműen a spórolás. A leggyakoribb hiba, amit az ügyfelek elkövetnek, hogy szabad pénzeszközök pihennek a bankszámlájukon. Jelenleg különösen vonzó a befektetési alapokba történő megtakarítás. Ezek nem lekötött befektetések és sikeresen leküzdik az inflációt is.  Portfolióinkban garantált hozamú befektetési alapok is találhatók, de az ETF alapok egyre népszerűbbek, melynél a befektetést követő egy év után az ügyfélnek nem kell fizetnie adót a nyereségből. Az ilyen alapokba történő belépési díj ráadásul nálunk a legalacsonyabb. Az e fajta megtakarítási formák célszerűek, hiszen ezzel egy tisztességes nyugdíjat is bebiztosíthat magának az ügyfél.

Miért válasszák az ügyfelek a Universal szolgáltatásait?

A társaság profin kidolgozott szolgáltatási és informatikai rendszerrel rendelkezik. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy nem kell a papírokat gyűjtögetni, elég letölteni a saját fejlesztésű iŠanón applikációnkat és ügyfeleink egy helyre tudják rendezni valamennyi szerződésüket, szükséges adatukat. Biztosítási esemény során is az ügyfél rendelkezésére állunk, ahol igény esetén a teljes kártérítési eljárást elintézzük. A mi munkánk nem zárul le az ajánlatok megkötésével, rendszeresen foglalkozunk ügyfeleink szerződéseivel.

Mivel garantálja az Universal a szakmai hozzáértést?

Többek között tőkepiaci és biztosítási reguláció alá tartozunk, melyet a Szlovák Nemzeti Bank felügyel. Mint a banki alkalmazottaknak, nekünk is abszolválnunk kell bizonyos vizsgát, mely nem csupán tudásunk rendszeres ellenőrzésére, de hivatásunk hitelességének megőrzésére is szolgál. Rettentően fontos, hogy egy tanácsadó rendelkezzen a kellő ismeretekkel és a megfelelő profizmussal.

„A pénzügyi szakértő munkája az ügyfél iránti törődésről szól. A Universal pedig ezt kínálja.“

Hogy lehet valakiből a legjobb ezen a területen?

A piac változik és vele együtt a biztosítási termékek is, amivel párhuzamosan egyre jobb és kedvezőbb ajánlatok jelennek meg, melyekről az ügyfelek gyakran még csak nem is hallottak. Miután viszont mi rendszeresen gondoskodunk klienseinkről, folyamatosan értesítjük is őket az újdonságokról. Olyan termékeket ajánlunk, mely a legmegfelelőbb számukra az éppen aktuális helyzetükben. Én személy szerint a kötöttségek nélküli szerződéseket preferálom és olyan rugalmas ajánlatokat kínálok ügyfeleimnek, melyekkel évekkel később is lehet dolgozni. Az ügyfél lojalitással fejezi ki elégedettségét, míg az ügynök az őszinteségével és hozzáállásával építi a bizalmat. A megbízhatóság a kulcs, amivel egy ügyfél hosszú évekig megtartható. A bizalom pedig hosszantartó gondoskodással nyerhető el. Egy pénzügynök hivatása az ügyfél iránti gondviselésben alapszik. 

Hámori Rolandot, és a komáromi Universal profi csapatát új helyen, a Megyercsi utca 4987/4-es szám alatt, a Šeko centerben találja meg. Bővebb információért hívja őt a +421903415900 -as telefonszámon, vagy írjon üzenetet a hamori@universal.sk e-mail címre.