Gazdaság Dél-komárom 2024. 01. 17.

A dél-komáromi Kompress is segíti a zöld átállást!

Jelentős beruházás valósult meg tavaly év végére a vállalatnál. A fejlesztés értéke közel 1 milliárd Forint. Ennek a korszerűsítésnek köszönhetően a dél-komáromi nyomdaipari és csomagolástechnikai cég olyan modern gépeket szerzett be, amelyek lehetővé teszik egyszer használatos, környezetbarát ételtároló tálcák és dobozok gyártását.

Az ügyvezető igazgató, Szombath Gábor, hangsúlyozta a társaság elkötelezettségét a környezetvédelem iránt, és célul tűzte ki, hogy a termékeik minél kevesebb környezeti terhelést okozzanak. A beruházás ezen célok megvalósítását segíti elő.

A terület országgyűlési képviselője, Czunyiné dr. Bertalan Judit kormánybiztos, elismerően szólt a Kompress munkájáról, és kiemelte, hogy Magyarország Kormánya elkötelezett abban, hogy támogassa a magyar kis- és középvállalkozásokat.

– A Kompress egy magyar tulajdonú vállalkozás, amelynek tevékenysége több mint száz családnak biztosít megélhetést, és hosszú évek óta a város egyik legnagyobb adózója is – emelte ki a projekt zárásakor tartott sajtótájékoztatón dr. Molnár Attila, Dél-Komárom városvezetője.

Az esemény zárásaként Szombath Zoltán, a cég értékesítési igazgatója tartott üzemlátogatást a megjelenteknek.

A beruházás megvalósítását Magyarország Kormánya és az Európai Unió összesen közel 330 millió forintnyi támogatással segítette.