Város Dél-komárom 2021. 03. 22.

A dél-komáromi önkormányzat további segítséget nyújt a helyi családoknak és vállalkozóknak!

Dr. Molnár Attila polgármester március 18-án jelentette be a város Facebook odalán az újabb négy pontból álló gazdasági csomagot, mely az egészségügyet, a turizmust és a közszférát is érinti.

-Komárom Város Önkormányzata az idei évben is több mint 50 millió forinttal támogatja a Selye János Kórház 24 órás gyermekügyeletét. Itt ragadom meg az alkalmat, hogy köszönetet mondjak valamennyi egészségügyi dolgozónak, akik nap, mint nap emberfeletti küzdelmet folytatnak a vírussal!

Szemben más önkormányzatok által hozott megszorító intézkedésekkel, Komáromban továbbra is biztosítjuk közalkalmazottjaink cafetéria-juttatását, mely városunk költségvetésében közel 80 millió forintot tesz ki, ezzel is a helyi családoknak igyekszünk segítséget nyújtani!

Kiemelten támogatjuk a Brigetio Gyógyfürdő működését és talpon maradását! A cég közel 100 millió forint önkormányzati támogatásban részesült. Ezzel nemcsak városunk turisztikai zászlóshajóját mentjük meg, de a közel 70 munkavállalójának, és az ő családjaiknak is biztosítjuk a megélhetést!

Támogatjuk a helyi vendéglátásban, idegenforgalomban dolgozókat is! Ezért az idei esztendőben nem kell fizetniük a közterületen létesített teraszok, előkertek után!

Mindezek az intézkedések szándékunk szerint segíthetnek minket komáromiakat abban, hogy együtt mielőbb túljussunk ezen a kritikus időszakon! Most még inkább össze kell fognunk! Segítenünk kell egymást! Arra kérem Önöket, hogy továbbra is vigyázzanak magukra és vigyázzunk egymásra is! Tartsuk be az egészségügyi előírásokat, és regisztráljunk az oltásra a vakcinainfo.gov.hu oldalon! Komáromnak újra sikerülni fog! – zárta gondolatait dr. Molnár Attila polgármester.