Város Dél-komárom 2020. 03. 15.

A dél-komáromi operatív bizottság közleménye

A helyi operatív bizottság folyamatosan figyelemmel kíséri mind a külföldi, mind az országos helyzetet, és ennek megfelelően március 14-én az alábbi intézkedéseket hozta.

Élve a kormányzati felhatalmazással március 16-ától, hétfőtől a város valamennyi óvodája bezár.

Március 16-ától, hétfőtől bezárnak a városi bölcsődék is. Mind a bölcsődék, mind pedig az óvodák tekintetében az intézményvezetők még a hétvége folyamán megkeresik a szülőket a részletes tudnivalókkal. Óvodai kiscsoportos felügyeletet kizárólag indokolt esetben tudunk biztosítani.

A kormányzat elrendelte az iskolákban a tantermen kívüli (otthoni) digitális oktatást. Az intézményekben (bölcsődékben, óvodákban, iskolákban) az önkormányzat egyéni elvitel mellett, továbbra is biztosítja a közétkeztetést.

Március 16-án, hétfőtől korlátozzuk az ügyfélfogadást a polgármesteri hivatalban, személyes ügyfélfogadás nem lesz, (posta, e-mail, telefon, ügyfélkapu). A Járási Hivatalnál, a kormányablakoknál egyelőre még zajlik az ügyfélfogadás. Kérjük azonban, hogy ide is csak kivételes esetben jöjjenek!

Március 16-án, hétfőtől nem lesz személyes ügyfélfogdás a TÁM-PONT Családsegítő és Gyermekjóléti szolgálatnál sem. Kérjük, hogy ezen intézményben is telefonon, illetve elektronikus úton intézzék ügyeiket.

Március 16-án hétfőtől bezárja kapuit a Komáromi Klapka György Múzeum (valamennyi telephelyén), bezár a Jókai Mór Városi Könyvtár és a Jókai mozi is. Nem lesz látogatható a Városi Sportcsarnok és a molaji tornaterem sem.

Március 16-án hétfőtől szintén nem fogad látogatókat, ügyfeleket a Tourinform iroda.

Több kérdés merült fel a Brigetio Gyógyfürdő nyitva tartása ügyében, egyenlőre sem az országos, sem a megyei tisztifőorvos nem tett a bezárásra vonatkozó ajánlást. Amennyiben ez szükségessé válik, haladéktalanul intézkedünk!

Kérjük a vendéglátóipari egységek tulajdonosait, hogy lehetőleg kizárólag ételkiszállítással oldják meg vendégeik ellátását.

Sokakat érintő kérdés a határ helyzete, hiszen egy város vagyunk. Jelenleg teljes határzár van érvényben, munkavállalás céljából sem lehet átlépni a határt.

A legveszélyeztetettebbek az idősek, így szüleink, és nagyszüleink. Nagyon vigyázzunk rájuk! Ezért a mai nap (03.14) egyeztettünk az Idősügyi Tanács tagjaival is, kértük a komáromi szépkorúakat, hogy maradjanak otthonukban, és amennyiben nincs olyan szomszédjuk, barátjuk, családtagjuk, akik a napi bevásárlást elintézik, azt jelezzék ingyenesen hívható zöld számunkra, a 06 80 102 653-ra.

Mindezek mellett önkéntesek jelentkezését is várjuk, akik segítenének az idős komáromiak ellátásában; bevásárlásában, gyógyszer kiváltásában stb. Jelentkezni a komarom@komarom.hu e-mail címen lehet.

(komarom.hu)