Sport 2022. 06. 09.

A Delta úszóklub ismét kiválóan szerepelt a közelmúlt versenyein

A Delta úszóklub versenyzői Knihár Mihály edző vezetésével három fontos eseményen is részt vettek április végén. Mindenhonnan érmekkel érkeztek haza a fiatalok.

2022. április 21-én a Nyugat-szlovákiai bajnokságon Schmelhaus Ema versenyzett. Kitűnő rajtjával két is érmet szerzett: 200 m-es vegyesúszáson bronz-, ugyanezen a távon mellúszásban pedig aranyérmes lett.

Schmelhaus Ema és Knihár Mihály

Ugyanezen a hétvégén a Prágában versenyzett Miriama Szászová, a V4 Hope versenyen. Miriama nem csupát a klubot, hanem Szlovákiát is képviselte a nemzetközi megmérettetésen. Erős mezőnyben 4. helyezést ért el vegyesúszásban, 50 m-en; emellett pedig két bronzérmet is szerzett váltó úszásban, 4×100 és 4×200 méteren.

Április végén – május elején a klub úszói, Marián Dragúň, Alexandra Gálová és Ema Szászová, a 60. Szlovákiai Nagydíjon vettek részt. Ezen a versenyen nem csupán Szlovákia, hanem Törökország, Belgium, Luxemburg, Csehország, Ausztria és Ukrajna legjobbjai vettek részt.

Alexandra Gálová bejutott az “A” fináléba 200 és 400m-en, szabadúszásban, ami kiváló eredmény.
Marián Dragúň a fináléba került 50 és 100 méteren, mellúszásban. Ez utóbbiban ezüstérmes lett, méghozzá a leggyorsabb szlovákiai időt úszta. 50 méteres mellúszásban pedig aranyérmes lett!

Marián Dragúň