Mix 2018. 06. 28.

A DSD német nyelvi diploma vonzó cél a gimnazistáknak

A Selye János Gimnázium két évtizede részese a Deutsches Sprachdiplom – DSD német nyelvdiplomával végződő programnak, amely világszerte több mint negyven éve létezik. Selyés diákok százai szereztek az évek során német felső-, ill. középfokú nyelvdiplomát, amely nagyszerű lehetőségekhez juttatta őket a továbbtanulás terén. Közülük többen Németországban, Ausztriában folytatták tanulmányaikat, illetve az egyetemi évek alatt német részképzés formájában gyarapították nyelvi ismereteiket.

A DSD nyelvi diploma a továbbtanulás mellett a munkapiac szempontjából is fontos, hiszen Németország Szlovákiának elsőszámú gazdasági partnere, és több mint ötszáz német cég rendelkezik szlovák érdekeltséggel. A Német Szövetségi Köztársaság Művelődési Minisztereinek Konferenciája a DSD-vel tanúsítja, hogy mindazok, akik sikeresen letették ezt a vizsgát, magas jó beszélik a német nyelvet, ill. képesek arra, hogy német egyetemen folytassák tanulmányaikat.

Az idei tanévben a Selye János Gimnázium 16 diákja szerzett B1 szintű nyelvvizsgát, akik oklevelüket a következő iskolaév elején vehetik át a DSD-program országos koordinátorától.

Mindenkinek szívből gratulálnak felkészítő tanáraik: Szénássy Edit és Musitz Marietta.

(Szé)