Mix Dél-komárom 2019. 05. 23.

A gyerekeké az egész város!

Az elkövetkezendő hetek a gyerekekről szólnak Észak és Dél-Komáromban. Május 25-én az Igmándi erődbe várják a családokat. Május 26-án pedig Észak-Komáromot vehetik birtokba a kicsik az V. Komálom Gyerkőcfesztiválon. A sor június 1-jén a Brigetio Gyógyfürdőben folytatódik, ahol szezonnyitó családi napot szerveznek. A programsorozat június 2-án, a koppánymonostori Berecz Dezső Sporttelepen ér véget.

A Komálom programjait ebben a cikkünkben, a Facebookon pedig itt találják.

Az Igmándi erdőben 10.00 órakor indul a buli szombaton. Zenél a Zsebsün, báb előadást tart a Kemence Egyesület és a Bábuci Bábszínház, de lesz rendőrkutya bemutató, mesejáték, Kőhalmi Ferenc bűvészkedik, és nem maradhat el a habparty és DJ Döbrögi gyerekdiszkója sem. Mindezek mellett lovaskocsikázás, baleseti sérülések imitálása, rendőr-, mentő- és tűzoltó autók kipróbálása,  környezet- és természetvédelmi kisfilmek vetítése, játszóház, kisállat simogató, kenyérkészítés, íjászat és ágyúgolyó futam, óriás társasjátékok, kézműves foglalkozások, nagyik palacsintája, arcfestés, henna- és csillámtetoválás készítés, póniciklizés, kutyasétáltatás, elekromos kisautózás és lovagoltatás várja a kicsiket és nagyobbakat. (A részletes program erre!)

Június 1-jén cápatámadás várható a Brigetio Gyógyfürdőben! A szezonnyitó családi napon adják át a fürdő új cápa-játékát, így a felettébb elnyűtt helyett új, életerős egyed támadására számíthatnak az élménymedencében fürdőzők.

A gyerekek ellátogathatnak Paprika Jancsi Csúzlizdájába, de kipróbálhatják Európa legnagyobb szabadulós játékparkjának, a Trap Factory Indiana Jones mobil szabadulószobáját is. Lesz még búvárkodás, életmentési gyakorlat, bábelőadás Bartha Tóni Bábszínházával, arcfestés és csillámtetoválás, továbbá egész napos kézműves kuckó a Komáromi Tám-Pont Családi- és Gyermekjóléti Intézmény munkatársaival és a komáromi Kistáltos Óvoda pedagógusaival. A program 1 gyerek (14 éves korig) + 1 kísérő számára ingyenesen látogatható!

A monostori Berecz Dezső Sporttelepet június 2-án vehetik birtokba a gyerkőcök, ahol 14 órától állatsimogató, különféle kézműves foglalkozások, ügyességi feladatok, ugrálóvár és bábelőadások várják őket. További információ itt!