Város 2024. 07. 08.

A házak közé kellett dobni az égő szemetet – Ismét kigyulladt egy kukásautó

Ma ismét kigyulladt a KN SMART SERVIS egyik kukásautója – pontosabban az abban lévő szemét. Ennek oka, hogy gyúlékony anyag keveredett a háztartási hulladék közé, azaz valaki ismét nem törődött azzal, mit hová dob ki. Nem szelektált.

Az ilyen esetekben a szemétszállítóknak szigorú előírásoknak kell megfelelni: azonnal, ott, ahol vannak, a jármű teljes tartalmát ki kell üríteteni, és hívni kell tűzoltókat. Így az autó teljes tartalma a Mély utca panelházai közé került, a tüzet pedig tűzoltók oltották el. Szerencsére a szemétszállító autóban nem keletkezett kár.

Sajnos, nem ez az első eset. Sokan hanyagságból egyáltalán nem foglalkoznak azzal, mit okozhatnak: gyúlékony anyagokat, betondarabokat és törmelékeket, stb. dobálnak a kukákba, amellyel komoly károkat okozhatnak a szemétszállító vállalat számára, nem beszélve a hosszú távú környezetszennyezésről.

„Ez van, amikor a háztartási hulladék közé olyan dolgokat dobunk ki, ami nem oda való és veszélyes – írják a város FB-oladlán. – Kérünk mindenkit, hogy válogassuk-szelektáljuk a hulladékot, és minden hulladékot az arra megfelelő helyre dobjunk ki.”

Forrás és fotók: Komárom Város FB oldala, Kezdőkép: archív