Fotók 2017. 05. 12.

A hét arcai: Veronika és Dodi

Szabados Veronika és Dodi féltestvérek, de édestestvérként szeretik egymást.  Szerető családban élnek Ekelen. Az a szó, hogy “féltestvérek”,  ismeretlen fogalom a család számára, egyáltalán nem használják.  

Vercsi 7 éves, most első osztályos a Marianum Egyházi Alapiskolában. Szereti az iskolát és az osztálytársait, a tanulás mellett a tánc és a zene tölti be szabadidejét. Az iskolában furulyázik és néptáncol, énekkarba jár.

Hétfőnként modern táncot tanul Tanyon, ahonnan jelenleg épp táncversenyre készülnek. Csütörtökönként pedig a nemesócsai “Pöttöm csapatban” tanulgatja a mazsorett csodás, mutatós világát.

És hogy milyen kislány valójában? Akaratos, locsi-fecsi, érzékeny, csupaszív, örökmozgó és izgága, aki imád szerepelni, na meg csinosan öltözködni. Igényli a kis barátokat és hogy körülvegye a család: a szülei, testvére, unokatestvérei és a nagyszülei.

Bátyját, Józsefet is édestestvéreként imádja.

Dodi nemsokára lesz 19 éves. Ő 12 éves korától él édesapjával és az anyukájával (édesanyjával nincs kapcsolatban).

Vercsi épp az évben született, tehát kiskamasz korától fogva együtt nevelkedtek. Így nem is kérdés az igaz, őszinte testvéri rajongás egymásért!

Dodi egyébként hat éves korától a vízilabda szerelmese. A Komáromi Vízilabda Klubnál kezdett edzeni, ami kiskora óta sok-sok lemondással, önfeláldozással járt!!! Mindennapos edzések, hétvégi mérkőzések… Az alapiskola befejeztével a Szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium sportosztályában folytatta tanulmányait, a vízilabdázást is az itteni vízilabda sportegyesületben (AVUS) folytatta. Ezzel párhuzamosan tagja volt a Szlovák Serdülő és Ifjúsági Válogatott csapatainak is.

2 és fél év után Budapesten jött a folytatás,ahol a Csanádi Árpád Általános Sportiskola és Középiskola jelenlegi végzős gimnazistája. A sportkarrier ettől kezdve a Vasas Vizilabda Sportklubbnál folytatódott, ahol jelenleg is játszik. Ez további áldozathozatallal jár: zsúfolt napok, hetek, hétvégék, edzőtáborok és persze tanulás! Sokszor nehéz is megtalálni a megfelelő összhangot.

Ennek ellenére valamilyen gazdasági egyetemen folytatná tanulmányait. A sportolás már az élete részét jelenti, így azt mindenképp folytatni szeretné. Gyerekkora óta érdekeli a pénzügy is, és ilyen téren képzeli el jövőjét a “nagybetűs ÉLETBEN” .

És hogy milyen srác Dodi? Érzékeny, szeretetreméltó, kedves, udvarias, barátságos, néha-néha önfejű, akaratos. Szüksége van támogatásra, odafigyelésre, szeretetre – egyszóval kiegyensúlyozott családi háttérre.

 

Szólj hozzá!