Turizmus Dél-komárom 2023. 10. 03.

A hétvégén háromnapos nemzetközi kutyakiállítás Dél-Komáromban

A MEOE Szövetség 3 x CACIB nemzetközi kutyakiállítást rendez október 6-a és 8-a között Dél-Komáromban. A három nap alatt 6000 kutya bemutatása történik a Monostori erőd területén.

A nemzetközi kutyakiállítás minden évben az egyik legnagyobb kutyás rendezvény, rengeteg kiállítót és látogatót vonz belföldről és külföldről egyaránt.

A kiállításon megszerezhető a junior, a hungária és veterán champion cím, három sikeres kiállítási eredmény alapján. A programon elérhető a Cruft’s kvalifikáció, és megszerezhető a Derby győztes cím is a 2022 évben született kutyák részére.

A versennyel egy időben 14 magyarországi kutyás klub rendezi itt klubkiállítását is, klubgyőztes, évgyőztes címek kiadásával.

Az esemény ideje alatt rendezik a fiatal felvezetők részére a Junior Handling nyílt bajnokságot is.

A kiállításon idén is külön figyelmet kapnak a magyar kutyafajták. A Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége folytatja 2019 óta sikeres programját, melynek célja a magyar nemzeti kutyafajták megismertetése az iskolás korosztállyal.

A kiállítás mindhárom napján 10 és 14 óra között a Magyar Kutyafajtákat Megismertető Tanösvényen a gyerekek több állomáson végighaladva, egyszerű feladatokat megoldva ismerhetik meg a 9 magyar kutyafajtát, sőt ajándékba játékos fajtaismertető könyvet is kapnak a résztvevők.

Személyesen is találkozhatnak a magyar kutyafajtákat tartókkal és tenyésztőkkel, hiteles információkat kapva a fajták történetéről, tulajdonságairól, tartásáról, valamint lehetőség lesz a kutyák simogatására is.

Október 7-én, szombaton a  Magyar Kutyafajták Agility Országos Bajnokságának is Dél-Komárom ad otthont. A futamok 10 órától indulnak, több mint 25 versenyzővel.

A szervezők a hobbi és keverék kutyásokra is gondolnak, október 8-án, vasárnap 11 órától számukra rendeznek szépségversenyt. Kis–, közép- és nagy testű kategóriában a  keverék, valamint  a  fajtatiszta, de törzskönyvvel nem rendelkező kutyák gazdái a helyszínen nevezhetnek.

A nevezési díjak teljes összegét a dél-komáromi Rex Komáromi Állatvédő Egyesületnek ajánlja fel a MEOESZ.

A kiállítás mindhárom napján 15 órától kezdődik a Best In Show program, a győztes kutyák versenye a nap legszebb kutyája címért.

Ha szeretne találkozni Magyarország és a szomszédos országok legszebb kutyáival, látogasson el október 6-a és 8-a között a dél-komáromi Monostori erődbe.