Kultúra Dél-komárom 2022. 11. 21.

A hétvégén indul az adventi készülődés Dél-Komáromban

A városban, mint minden évben ezúttal is megrendezik a hagyományos ünnepváró programsorozatot a Városháza előtti Szabadság téren, gyertyagyújtással, családi koncertekkel, kulturális eseményekkel, és persze Mikulással!

A programsorozat e hét vasárnapon, 17 órakor az első adventi gyertya meggyújtásával kezdődik, melyet ezúttal Mészáros Sándor baptista és Kiss Máté evangélikus lelkészek áldanak meg. A helyi zeneiskola előképzőseinek műsora után Szekeres Adrien ad adventi koncertet.

December 4-én, az ötórai gyertyagyújtás utánra várják a Mikulás a Szabadság térre, majd a BogárMuzsika gyermekkoncertjét és Janovszki Csenge népdalénekes ünnepi összeállítását tekinthetik meg az érdeklődők.

December 10-én, szombaton adventi-karácsonyi hangversenyre kerül sor a helyi református templomban 17 órától, melyen közreműködik az Alföldi Kvartet, a Concordia Vegyeskar, valamint a Vox Femina Nőikar.

Advent harmadik vasárnapján, azaz december 11-én Máté László református lelkész gyújtja meg a gyertyalángot 17 órakor, ezt követően a Református Kórus, a Koppánymonostori Általános Iskola, az zeneiskola és a Garabonciás Néptáncegyüttes adnak ünnepi összeállítást. Az estét a Kamilka & Pesti Sikk karácsonyi szwing koncertje zárja.

December 16-án, 16 órától koppánymonostori, a Dózsa György Művelődési Házhoz, míg 17 órára a szőnyi Hősök terére várják a város apraja-nagyját.

Dél-Komárom karácsonyára, advent negyedik vasárnapján december 18-án kerül sor. Ezen a napon 15 órától a Komáromi Kamarazenekar nyújt ünnepi hangversenyt a Városházán, majd 17 órakor Takács Ferenc katolikus plébános mond karácsonyi áldást a Szabadság téren, a Szent Imre iskola valamint a Komáromi Katolikus Kórus előadása után Gáspár Laci lép színpadra ünnepi műsorával.

Programok ingyenesek! A szervezők mindenkit szeretettel várnak!