Kultúra Dél-komárom 2021. 10. 18.

A hétvégén: Őszi Hacacáré Dél-Komáromban

Utolsó állomásához érkezett az augusztus végén rajtolt kilenchetes 128 állomásos országos, ingyenes koncertsorozat az Őszi Hacacáré. A zárókoncertre a hét végén, október 24-én, vasárnap 17.50-től kerül sor a Csillagerődben, ahol a Honeybeast és Charlie koncertezik majd.

A buli díjtalanul látogatható, és az aktuális járványügyi szabályok szerinti kerül lebonyolításra. A jelenleg hatályos rendelkezések szerint a rendezvényen való részvétel védettségi igazolványhoz kötött.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő egy korábbi közösségi videójában elmondta, nehéz, megpróbáltatásokkal teli év van mögöttünk, hiszen a koronavírus-járvány rányomta a bélyegét a mindennapjainkra, így az elmúlt másfél évben sokszor elmaradtak koncertek, a hagyományos fesztiválok, a kis közösségek tradicionális eseményei, a búcsúk, vagy éppen a falunapok is.

Az Őszi Hacacáré elnevezésű ingyenes koncertsorozat elindításának egyik fő célja az “összetartozás közös megünneplése”, amit hosszú elzártság után, újra személyesen, együtt lehet megtenni. Továbbá ez “remek alkalom” arra is, hogy a zenészek és a közönség újra egymásra találhassanak.