Turizmus 2023. 09. 04.

A hétvégén: Szőnyi Szüret és Borünnep

A Szőnyi Kulturális Egyesület szeptember 9-én szombaton rendezi a Szőnyi Szüret és Borünnepet a Petőfi Művelődési Ház udvarán. A programok már reggel hat órakor horgászversennyel indulnak a Szőnyi Kórház-tónál. Hét órakor zenés ébresztővel kedveskednek a szőnyi városrészben élőknek – írja a komarom.hu.

9 órakor kezdődik a Szüreti Foci Kupa a Bozsik József Általános Iskolában. A gyerekeket, családokat 10 órakor Pitypang Zenekar koncertje várja. A gulyásleves főzőverseny kemencés kenyérsütéssel 10 órakor rajtol, a verseny eredményhirdetését 12 órakor tartják, majd szeretetvendégségre várnak mindenkit. Az ebédhez Herczog Ricsi harmonikás szolgáltatja a zenét. A Szőnyi Szüret és Borünnep ünnepi megnyitója 14 órakor lesz. A résztvevőket Dr. Molnár Attila városunk polgármestere és Dr. Kreft-Horváth Loránd alpolgármester köszönti, majd a történelmi egyházak képviselői megáldják az idei terményt.

szüreti lovasfelvonulás várhatóan 14.30-kor indul, a Hősök tere, Kossuth utca, Ifjúság utca, Vásártér, Ady Endre utca, Nádor utca, -megállóval az Egressy utcában-, Kossuth utca, Templom köz, Dózsa György utca, Toldi Miklós utca, Köztársaság utca-Balaton utcai megállóval, Dózsa György utca végül Hősök tere útvonalon. A felvonuláson közreműködik a Komáromi Mazsorett Csoport és a Garabonciás Táncegyüttes. A felvonulást követően folytatódnak a zenés, szórakoztató programok.

15 órától folklór műsor indul a Duna Népdalkörrel, a Napraforgó és a Nagykéri Mórinca citerazenekarral. 15.30-tól a Szőnyieké a színpad műsor keretében fellép a Szőnyi Színes Óvoda és a Bozsik József Általános Iskola. 16 órától AGÁRDI SZILVIA  koncertjét hallhatják. 17 órakor kerül sor a Szüreti Foci Kupa eredményhirdetésére. 18 órától az EXOTIC ZENEKAR koncertezik, őket 20 órától WOLF KATI követi a színpadon.

21 órától a -a Brigetio Gyógyfürdőben már többször, legutóbb pedig a júniusi I. Food Truck Show-n is látott-Batucada brazil szamba dob és tánc show szórakoztatja a közönségét. 22 órától egészen hajnal 2 óráig utcabál várja a bulizni vágyókat az Enter Train Party Band-el.

A Szőnyi Szüret és Borünnepen 14 és 18 óra között a Kemence Egyesület Logi Kuckó programmal, a Toma kádárlegény játékai és próbái, népi játszóház, népi iparművészek és kézművesek vására, valamint a Komáromi Kosárközösség piaca is várja az érdeklődőket.