Mix 2020. 08. 20.

A Karma Garden étterem egyedi kialakítású helyszínen kínál vegetariánus és vegán ételeket

Komárom megannyi lehetőséget hordoz magában és ezt Lucia Kuchárová is tudja, aki a város első vegetariánus/vegán bisztrójának megnyitása mellett döntött. Bár a vendégek húsból készült ételeket nem, India és Ázsia egzotikus ízeit viszont annál inkább megtalálhatják a vendéglátóhelyen. Tehetik ezt ráadásul a tengerparti környezetet idéző exteriőrben, mely több mint 120 fő befogadására alkalmas.

Vegetariánus és vegán ételek, mint az étterem kínálatának alapja

Attól, hogy vegetariánus vagy vegán egy étel, még nem kell, hogy egyhangú legyen. Ezt az elvet követik a Karma Garden bisztróban is, ahol hétfőtől péntekig változatos napi menüvel jelentkeznek. A napi ajánlatban egyfajta leves és két különböző főétel található, melyek közül az egyik egészen biztosan, ám van, hogy mindkettő teljesen vegán. A Karma Garden bisztróban a különböző ételintoleranciával küzdők is könnyen találnak kedvükre valót, hiszen a kínálat 80%-a laktóz- és gluténmentes. Ebédidőn kívül bátran be lehet térni ide akár a korai órákban is, hiszen kétfajta sós és egyfajta édes reggeli közül lehet válogatni. A házi vegetariánus és vegán kenőkrémeket a szintén házilag készített, friss kovászos kenyéren kaphatjuk kézhez, melyek kivétel nélkül a Bott pékségből érkeznek a Karma Gardenbe. Az édes reggeli leggyakrabban vegán kókuszjoghurtot tartalmaz, helyileg sütött granolával és nagy adag gyümölccsel. A napi menük iránti kiemelkedő érdeklődést követően a bisztró munkatársai úgy döntöttek, hogy ebéd utáni nyalánkságokkal is kedveskednek a vásárlóknak, például klasszikus humusszal, lavashból (örmény kenyér) készült pizzával,vagy gyozával (ázsiai töltött batyu, zöldséggel). A pozitív visszajelzések alapján augusztus 10-étől pedig mégszélesebb kínálattal várják a vendégeket.  A Karma Garden Bistro minőségi, organikus fairtrade kávékat, különböző gyógynövényes teákat, ajurvédikus teákat és többféle frissítő limonádékat kínál. A bisztro különlegességének számítanak a süteményeik is, melyeket a legtöbb étterem és kávézóval szemben szintén saját kezűleg készítenek.

Friss sütemények minden nap, 90%-ban tisztán vegán alapanyagokból

„Süteményeink az alapanyagok és az elkészítés terén is egyedülállóak. Sütijeink 90%-a tisztán vegán és raw. Hasonlóan állíthatom, hogy 90%-ban gluténmentesek is. Csak és kizárólag a legmagasabb minőségű alapanyagokkal dolgozunk, csekély mértékben cukrozunk, azt is legtöbbször kókuszcukorral, agave sziruppal, mézzel, esetekben nyírfacukorral. Így a cukorbetegek számára is bátran tudjuk ajánlani ételeinket. A legtöbb tortamegrendelésünk a fenti feltételekkel érkezik. Úgy látom, manapság hatalmas hiány van az ilyen típusú sütemények kínálatából. Az idősebb embereknek különösen oda kell figyelniük a cukortartalomra, de a fiatalabbak körében is gyakran bukkan fel különböző típusú allergia“ – mondta Lucia Kuchárová.  

Saját receptek és minőségi alapanyagok

A bisztróban található valamennyi étel a helyszínen készül, ráadásul frissen. A receptek főként az ázsiai és indiai konyhából merítkeznek, de hagyományos ételek vegán formájával is találkozhatunk. Az ételek összetevőjeként szolgáló alapanyagokat az étterem helyi termelőktől szerzi be. A recepteket maguk állítják össze és az internetről inspirálódnak.

„Ami az ételeket illeti, próbáljuk a lehető legváltozatosabbat kínálni. A városokban található éttermek legnagyobb problémája általában az, hogy 20-an ugyanazt, vagy hasonlót főznek. Emellett nagyjából 20-30 különböző étel váltakozik állandó jelleggel. Az ízfokozóktól mindegyiknek ugyanolyan íze van és úsznak a zsírban. Természetesen tisztelet a kivételnek. De a fenti okok miatt is van az, hogy számos olyan állandó vendégünk van, akik egyébként nem mondják magukat vegánnak“ – mondta el véleményét Lucia Kuchárová.

Izgalmas programok

A Karma Garden a fentiek mellett rendszeresen jelentkezik érdekes és szórakoztató programokkal, melyeket Facebook-oldalukon hirdetnek. A Za vedomé Komárno polgári társulással közreműködve a bisztró helyiségeiben szervezik meg a kedvelt Gardrobe Outlet eseményeket is, mely szeptember 5-én immáron 8. alkalommal kerül megrendezésre.

A Karma Garden bisztrót megtalálhatja a komáromi E.B. Lukáča utca 1355-ös szám alatt. További információért hívja a vendéglátóhely munkatársait a 0918 919 865-ös telefonszámon. Nézzen körül egy virtuális séta részeként az étteremben ITT.

(PR)