Kultúra 2024. 04. 09.

A magyarországi holokausztról Huhák Heléna és Szécsényi András történészekkel

Folytatódnak a Kikötő – Polgári Szalon rendezvényei. A következő esten a magyarországi holokauszt történetéről lesz szó, Huhák Heléna és Szécsényi András történészekkel a házigazda, Bödők Gergely beszélget. Az eseményre 2024. április 16-án (kedden) kerül sor a 18:00 órai kezdettel a Rév – Magyar Kultúra Házában.

Tényleg sorsszerű volt a magyarországi zsidók tragédiája? Milyen utak vezettek a haláltáborokba? Hogy válhatott valakiből túlélő, kollaboráns vagy épp ellenálló és ki vált antiszemitából embermentővé? Kit terhel a fő felelősség a magyarországi eseményekért? Történhetett-e volna másként? Ma mit tudunk és mit nem a történtekről? Hány magyar áldozata volt a holokausztnak és igaz-e, hogy Auschwitz a legnagyobb magyar temető? Hatnak-e még ma is a szörnyű történtek és hol tart ma a feldolgozás folyamata? A nyolcvan éve kezdődött gettósítás apropóján a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapján beszélgetünk a téma két ismert kutatójával a Kikötő – Polgári Szalon 2024. április közepi rendezvényén.

Az esemény Facebook-linkje

Az esemény látogatóinak felajánlásait (jelképes 2 euró = 750 forint), vagy tetszés szerinti adományát ezúttal is közhasznú, jótékony célra használják fel a szervezők.

A cikk támogatója Komárom Városa