Kultúra Dél-komárom 2020. 07. 27.

Mesetáborral indult az idény Csudijónál

Július 13-án a mesetáborral kezdődött a nyári táborok sorozata Dél-Komárom szőnyi városrészében működő Csudijó Egyesületnél. A tábor során ismert, és kevésbé ismert meséket hallgathattak a kicsik, melyeket aztán különböző jelmezeket készítve szerepjátékokkal életre is keltettek.

Lipka Nóra, az egyesület egyik vezetője kiemelte a héten a gyerekekkel drámajátékokat játszottak, a témának megfelelően barkácsoltak, kézműveskedtek. A gyerekek lelkesek, kreatívak voltak, és nagyon jól érezték magukat. Az első napon A békakirály című mesét járták körül, dramatizálással, alkotásokkal. A hét további részében a mesebeli hétpróbák, vagy épp a király és a királynő figurája köré fonódtak a foglalkozások.

– A gyerekek a táborban folyamatosan beszélnek, szövik tovább egymás mondatait, bővül a szókincsük, a kommunikációs készségük, kreativitásuk és képzeletviláguk is fejlődik – tudtuk meg a szervezőtől.

A Csudijó Egyesület a gyerekeket az udvaron és a régi parasztházuk megújult belső gyermekbarát helységeiben fogadta. A felújítási munkákat még a karantén idején elkezdték. Az egyesület tagjai közösen festettek, korszerűsítettek és alakították ki az igényes, harmonikus környezetet. A folytatásban augusztus 3-tól 7-ig természetbúvár táborba, míg augusztus 10-14-ig pedig a pajta táborban várják a gyerekeket. 

Fotó: Facebook