Kultúra 2016. 06. 07.

A Red Bull Tour Bus elhozza Majk Spiritet és Ben Cristovaot a délvidék főterére

A legendás felújított  Karosa (1977-ből) minden évben megérkezik az emberek közé, hogy egy újfajta zenei élményt nyújtson. A négy keréken járó zenei színpad ezúttal két dél-szlovákiai városban kezdte meg idei szezonját: Komáromban és Losoncon.

Az előadóművészek slágerei teljesen megtöltötték a főtereket rajongók százaival, akik lelkesen emelték fel a kezüket a magasba. Majk Spirit és Ben Cristovao komáromi és losonci fellépése során olyan atmoszférában lehetett részünk, hogy megtapasztalhattuk milyen az igazi fesztiválhangulat, valamint, hogy dél-szlovákiában is a zene szó szerint él.

Ben Cristovao táncosaival, Fugival és Kennyvel, közösen állt a tetőn lévő színpadra, hogy ott rajongók százai előtt adja elő energiától duzzadó showját. Előadta új számait, de természetesen nem feledkezett meg a régi, jól ismert kedvenceinkről sem. Az előadás mint a hölgyeknek mint az uraknak imponáló volt. Majk Spirit megérkezésekor a rajongók nem állították, hogy „a nőket kell szeretni.” Majk zenéjének burkolt üzenete van, mégpedig az, hogy fontos hogy mindig önmagunk legyünk, és tartsunk ki az álmainkért. Az est meglepetés-fellépője Otis volt, aki amint a színpadra lépett Majk Spirittel, nosztalgikus hangulatot idézetek elő. Eszünkbe juttatta a régi hip-hop társulatot, a H16-ot. Majk Spiritet DJ Grimaso követte, aki helyi támogatással gondoskodhatott az afterparty kiváló hangulatáról.

A műfajok ellentéte ellenére a Red Bul Tour Bus színpadján a szlovák és cseh csillagok megtalálták a közös hangot

Majk Spirit és Ben Cristovao a Red Bull Tour Bus turnéja során Losoncon és Komáromban megtapasztalhatták milyen a közös munka. A műsoruk keretein belül sok információt publikáltak jópár olyan számról, melyben kölcsönösen együttműködnek. „Fél órával a fellépésem előtt megegyeztünk Bennel, hogy miképp is fog kinézni ez az egész, de végülis többé-kevésbé freestyle volt. Mégha mindnyájan a saját utunkat is járjuk, minden alkalommal meg tudjuk mutatni, hogy egy hullámhosszon vagyunk.”- mondta Majk Spirit, és Ben Cristovao a következő gondolataival ezt meg is erősítette.

„Amikor két név egymás mellé kerül, mégha kicsit más stílust is képviselnek, az energia hatványozódik, és az emberek reakciója eszméletlen! Úgy gondolom, ez nagyon pöpec volt.” A kérdésre, hogy ebben a párosban látnak-e a jövőben fantáziát, Ben így felelt: „Minden közös munkának lehet jövője, hiszen úgy gondolom, az emberek együtt erősebbek, és ez nem csak a zenére, hanem mindenre érvényes. ”

Majk szimpátiáját cseh kolégája felé egyáltalán nem titkolja: „Véleményem szerint Ben az egyik legjobb cseh előadó, minőségin és magas színvonalon műveli a zenei pályát. Igyekezik a showját kivételessé tenni, megvannak a saját eszközei. Sok ember ellenszenvvel nézi, mert úgy gondolják, hogy Ben valamiféle mesterkélt csillag a Superstárból, de évről évre bebizonyítja, hogy remek előadó. És ha a Superstarban nem érvényesült, az emberek előtt igen, ami fantasztikus dolog. Főleg azok az emberek, akik a Superstar ideje alatt kívülállók voltak, bebizonyították, hogy a zsűri nem mindig dönt jól arról, ki tehetséges és ki nem. Néha az emberek maguk választják meg a saját szupersztárjukat. Ben egy ügyes srác, és le a kalappal az előtt amit csinál. ”

Június első hétvégéjét tehát Majk Spirit Ben Cristovaoval, végre nagy várakozás után, a Red Bull Tour Bus idei szezonját a komáromi Klapka György téren, és a losonci Köztársaság téren megnyitotta.

További információkat olvashatsz a Red Bull Tour Busról és a közelgő eseményeiről az alábbi elérhetőségeinken:

Website http://win.gs/1rxPKRO
FB esemény Komárom  http://bit.ly/1VMiItE
FB eemény Losonc  http://bit.ly/1WNdPj7

#tourbussk
@redbullsk

Képek: Matej Hakár és Lukáš Wagneter

Foto-Lukáš-Wagneter-Red-Bull-Tour-Bus-Komárno-2016 Foto-Lukáš-Wagneter-Red-Bull-Tour-Bus-Komárno-2016_1 Foto-Lukáš-Wagneter-Red-Bull-Tour-Bus-Komárno-2016_2 Foto-Lukáš-Wagneter-Red-Bull-Tour-Bus-Komárno-2016_3 Foto-Lukáš-Wagneter-Red-Bull-Tour-Bus-Komárno-2016_4 Foto-Lukáš-Wagneter-Red-Bull-Tour-Bus-Komárno-2016_5 Foto-Lukáš-Wagneter-Red-Bull-Tour-Bus-Komárno-2016_6 Foto-Lukáš-Wagneter-Red-Bull-Tour-Bus-Komárno-2016_7 Foto-Lukáš-Wagneter-Red-Bull-Tour-Bus-Komárno-2016_8 Foto-Matej-Hakár_Red-Bull-Tour-Bus-2016-Komárno Foto-Matej-Hakár_Red-Bull-Tour-Bus-2016-Komárno_1 Foto-Matej-Hakár_Red-Bull-Tour-Bus-2016-Komárno-2 Foto-Matej-Hakár_Red-Bull-Tour-Bus-2016-Komárno-4 Foto-Matej-Hakár_Red-Bull-Tour-Bus-2016-Komárno-5

Szólj hozzá!