Mix 2023. 04. 18.

A Ropogó a környék legjobb roppanós panírjával és bacon mártásával vár

Családias légkör és jó hangulatú közeg övezi a Határőr utcán található Ropogó street foodot, ahol a vendégek prémium minőségű és saját receptúrájú ételekkel csillapíthatják éhségüket. A Ropogó kínálatában található legkelendőbb specialitásnak a Kentucky csirkemell, valamint a saját készítésű bacon mártás számít, de a közelmúltban már ínyenc levesekkel is bővítették a felhozatalt. 

A Ropogót 2018-ban nyitotta meg családi vállalkozásként Péter és Ridi a Határőr utcában, a BV-TV-vel szemben és a nyitás óta eltelt időben a város egyik legnépszerűbb street food étterme lett, melyet egyre több vendég keres fel nap, mint nap. Ennek ellenére a két tulajdonos továbbra se vonult háttérbe. Ők állnak a pultban és készítik el a vendégek számára a finomságokat. Terveik szerint pedig ez így is marad. 

“A Ropogóval az volt a célunk, hogy egy családias hangulatú éttermet hozzunk létre, ahol a street food jelleg mellett a minőség és a frissesség dominál. Minden ételt úgy készítünk, mintha magunknak csinálnánk. Mi tisztítjuk és panírozzuk a húsokat, mi főzzük a mártásokat, mi válogatjuk a zöldségeket, van, hogy még a tojás is házi. Így ha valaki nálunk szeretne enni, legyen akár barát, vagy családtag, bármit bátran ajánlunk, hiszen tudjuk, hogy az ételeket minőségi alapanyagokból készítjük. Ha pedig valaki ennyire szeret főzni, mint mi, az nem is munkaként tekint erre az egészre” – mesélt filozófiájukról a két tulajdonos, Péter és Ridi, akik gyakran munkaidőn túl, otthon folytatják a főzőcskézést. 

A Ropogó kínálatában található két legkülönlegesebb specialitások közé a Kentucky csirkemell ropogós panírja, valamint a bacon mártás tartozik, melyeket hosszú hónapok munkája és kísérletezése előzött meg még a nyitás előtt.  

“Egy év otthoni kísérletezgetés eredménye az a panír recept, ami alapján készítjük a Kentucky csirkénket. Egy éven át, heti szinten 4-5 kiló csirkét sütöttem, különböző panírokkal, míg megtaláltam a megfelelőt. Állandó rántott hús szag volt a házban és a család is egy évig jóformán rántott húson élt. De a visszajelzések alapján megérte a befektetett munka. Azóta volt, aki bepróbálkozott, hogy venne egy zacskó vagy egy doboznyi panírt. De nem adjuk ki a kezeink közül” – emlékszik vissza jókedvűen a kezdetekre Péter. 

“A bacon mártás pedig mondhatni egy véletlennek köszönhető. Peti már jó ideje szórakozott vele, de csak nem ízlett neki. Egyszer aztán véletlenül összekevert valamit a receptjében és az egyik hozzávalóból háromszor annyit rakott bele, mint szeretett volna. Először azt sem tudta, hogy miből került bele több, de végül aztán sikerült kinyomozni. A végeredményről pedig szerintem elég annyi, hogy mikor anyukámmal megkóstoltattuk, kanálszámra ette, és van olyan vendégünk, aki még a kenyérre is azt keni. A bacon mártás mellett a többi mártást is mi keverjük és főzzük. A többek között Habanero és Trinidad Moruga paprikákat is tartalmazó chilli mártásunk szintén nagyon népszerű…csak legyen ember, aki kibírja mellette, míg három órán át rotyog, meg utána elmossa az edényt” – mondja nevetve Ridi.  

A Ropogó kínálatában a Kentucky csirkés vagy marhahúsos burgerek mellett megtalálhatók wrappek, gyrosok és saláták is, de sokan választják a gazdag menükínálatot, melyek között a főétel mellett számos menü tartalmaz palacsintát, vagy fánkot. A közelmúlt újdonságaként pedig immár leves is kérhető bizonyos menühöz, mindössze 30 centért. 

“Szerencsére minden nap jócskán van megrendelésünk, ezért azt szoktam javasolni, aki már tudja, hogy nálunk szeretne ebédelni, nyugodtan adja le rendelését a nyitás után, 9 óra tájában. Nálunk ugyanis a menü se úgy néz ki, hogy egymás hegyén-hátán állnak a nagykonyhai edények A-B-C-D menüvel és csak ki kell szedni. A menüket is frissen készítjük, ezért van, hogy a legtöbbször várni kell rá. A frissen grillezett csirkemellnek például kell egy negyed óra, míg jól átsül, és utána van csak rákaramellizálva a házi barbecue szószunk. Szóval ezek valamivel időigényesebb ételek, de a vendégek nem szokták megbánni a várakozást. A kiszállítás a Wolt rendszerén keresztül működik, így aki megéhezett, a nyitvatartás teljes ideje alatt rendelhet tőlünk házhoz szállítással, ami ” – mesélt a menükről Péter. 

A Ropogó emellett folyamatosan dolgozik az újdonságok bevezetésén és időről időre különböző akciókkal, nyereményjátékokkal is várja a vendégeket. “Bizonyos időközönként így is szoktunk hozni valami újítást vagy új ételt, de mindenképpen szeretnénk majd alkalmanként olyan ételeket és ízvilágot behozni, ami egy-egy adott országra, kultúrára jellemző. Időnként pedig különböző nyereményjátékkal is szoktunk kedveskedni, így érdemes követni Facebook oldalunkat is” – mondta el végezetül Ridi. 

Aki szeretne belekóstolni egy minőségi és mindig friss alapanyagokból dolgozó street food étterem ízvilágába, mindenképp látogasson el a Ropogóba, ahol a környék legjobb roppanós panírját és mártásait is megtalálhatja. Az étterem hétfőtől péntekig, 10:00-tól 18:00-ig várja vendégeit a Határőr utcában, a BV-TV-vel szemben.